Як поводяться жінки з низьким емоційним інтелектом: 7 маркерів

Кілька типів поведінки можуть свідчити про те, що у жінки низький емоційний інтелект / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Непросто зрозуміти, як правильно жити в цьому світі та взаємодіяти з людьми. За відомостями психологів, на комунікацію впливає те, яким рівнем емоційного інтелекту наділена особистість. Емоційним інтелектом називають розуміння власних почуттів, ефективне їх вираження та управління ними, а також взаємодію з почуттями інших людей.

Низький рівень емоційного інтелекту можна помітити за сімома типами поведінки, повідомляє HackSpirit. За відомостями видання, зокрема, жінки з такою проблемою можуть бути неемпатичними – тобто не здатними зрозуміти, що відчуває інша людина.

Як поводяться люди з низьким емоційним інтелектом – інші ознаки:

  • людині важко керувати емоціями – може бурхливо реагувати на дрібні проблеми;
  • людина погано вміє слухати – хороші слухачі не просто чують слова, а й розуміють їх, співпереживають і реагують так, як цього вимагає ситуація;
  • погане сприйняття невербальних сигналів, наприклад, жінка може не розуміти, коли її співрозмовник нудьгує;
  • у людини може не виходити створення глибоких емоційних зв’язків, тобто стосунки можуть залишатися поверхневими;
  • оборонна реакція на критику, є труднощі в прийнятті своєї помилки, немає розуміння того, що критика – це можливість для майбутнього зростання.
  • Крім того, низький емоційний інтелект може проявлятися в тому, що жінка не може адекватно й чітко висловлювати свої почуття.

    Відео дня

    Цікаві новини – сьогодні це варто прочитати

    Раніше УНІАН з’ясував, як зрозуміти, що людині бракує самоповаги. Експерти повідомили, що про таку проблему можуть свідчити 8 типів поведінки, зокрема, – відмова від своїх захоплень, а також ігнорування голосу інтуїції.

    www.unian.ua

    Exit mobile version