Уряд схвалив законопроєкт про «кешбек»

Кабмін схвалив проєкт закону, який пропонує внести зміни до Податкового кодексу України щодо оподаткування державної грошової допомоги (кешбеку) в межах програми «Зроблено в Україні».

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Схвалено проєкт закону «Про внесення змін до підрозділу 1 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо оподаткування державної грошової допомоги (кешбеку) в рамках Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні»», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що цей законопроєкт спрямований на забезпечення реалізації Указу Президента України від 26.01.2024 №31/2024 «Про Всеукраїнську економічну платформу «Зроблено в Україні».

У разі ухвалення документа до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включатимуться доходи у вигляді коштів, отриманих в рамках реалізації експериментального проєкту щодо надання державної грошової допомоги (кешбеку) покупцям товарів українського виробництва в межах Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні» на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.

Як повідомлялося, 26 січня 2024 року Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні». Вона має стати майданчиком для забезпечення ефективного діалогу та об'єднання зусиль влади й бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації й зростання економіки України, а також для заохочення повернення громадян України з-за кордону.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version