Що робить огірок для обличчя: косметологи пояснили, як це працює

Огірок часто використовують для зволоження обличчя / фото ua.depositphotos.com

У догляді за шкірою огірку часто виділяють значне місце у медіа – можна зустріти відео, на яких цей овоч використовують для протирання обличчя чи масок.

Нещодавно у Tik-Тok завірусилось відео блогерки Едді Бекман, яка використовувала заморожений огірок для масажу, щоб зробити свою шкіру “сяючою та красивою”.

“Він має масу додаткових переваг, яких немає у звичайного льоду або роликів для льоду”, — пояснила вона.

Відео дня

Йдеться про зволоження, охолоджуючий ефект і зменшення запалення. Згодом інша тіктокерка Селіна да Сілва опублікувала схоже відео, назвавши огірок “природним гуаша”. Її ролик набрало понад 10 мільйонів переглядів..

Що кажуть про користь огірка для обличчя косметологи

Хоча низька вартість і простота можуть спокусити людей спробувати цей спосіб догляду за шкірою, експерти наголошують, що заморожені огірки не можуть покращити вашу шкіру.

“Огірки можуть зволожувати організм, але також можуть мати дратівливі побічні ефекти”, — сказала Health Кім Чанг, косметолог з Медичного коледжу Бейлора.

Прийом із замороженими огірками досить простий: більшість людей просто відрізають один кінець овочу, кладуть його в морозильну камеру, а потім протирають обличчя ніби валиком.

Одні люди наносять заморожений огірок на шкірку короткими сеансами, тоді як інші рекомендують залишати овоч на довші періоди часу. Найчастіше вони стверджують, що огірок може зменшити набряклість, зменшити ознаки старіння, заспокоїти сонячні опіки, запобігти акне, зволожити шкіру та зменшити гіперпігментацію .

Як огірок впливає на шкіру обличчя

Як зазначив доктор медичних наук, директор косметичних і клінічних досліджень у відділенні дерматології лікарні Маунт-Сінай Джошуа Цайхнер, огірок справді може позитивно вплинути на шкіру.

“Огірки мають високий вміст води, тому їх зазвичай наносять на шкіру для зволоження та заспокоєння. Якщо взяти його безпосередньо з холодильника, відчуття охолодження також допомагає звужувати кровоносні судини та зменшувати набряклість”, – зазначив він.

Використання холоду для звуження кровоносних судин може допомогти “шкірі заспокоїтися після тренувань і тепла, а також зробити її підтягнутою. Однак Цайхнер каже, що подібний ефект викликає й звичайний кубик льоду.

Доріс Дей, доктор медичних наук, клінічний ад’юнкт-професор дерматології в Школі медицини Гроссмана Нью-Йоркського університету, додала, що подібний вплив нетривалий. І хоча в огірках є природні заспокійливі елементи, такі як антиоксиданти та вітаміни, шкіра може навіть не засвоїти їх. Бі більше – продукція, яка використовується поверх шкіри, потребує певного типу механізму доставки, щоб допомогти в процесі проникнення..

За словами експертів, насправді використання огірків на обличчі може навіть погіршити стан шкіри.

Чому не треба використовувати огірок для обличчя

По-перше, ці овочі можуть викликати запалення шкіри, особливо у людей з такими захворюваннями, як екзема, акне або псоріаз. Крім того, можна отримати опік.

“Короткий контакт із низькими температурами не повинен бути проблематичним. Але тривалий вплив насправді може завдати шкоди, спричинити такі стани, як обмороження, обмороження або навіть розщеплення жиру під шкірою”, – застеріг Цайхнер.

Залишати огірки кімнатної температури на шкірі також може бути проблемою – хоча його використовують для зволоження, при довгому контакті огірок може зневоднити шкіру. 

“Оскільки вода з огірка висихає зі шкіри, вона буде відтягувати воду з вашої шкіри і в кінцевому підсумку ще більше висушувати її”, — сказала Дей.

Існує також ризик того, що огірки можуть переносити бактерії, які можуть дратувати шкіру, особливо навколо чутливих ділянок, таких як очі або рот. Зафіксовано багато випадків, коли люди звертались до лікарні через алергічну реакцію на натирання огірками обличчя та накладання його на очі.

“Найкращий спосіб використовувати огірок для здоров’я шкіри — це їсти його або додавати в смузі”, — сказала Чанг.

Як покращити стан шкіри

Як повідомляв УНІАН, додані цукри – причина запалень, через що шкіра може виглядати опухлою і подразненою. Хронічне запалення може призвести до шкірних висипань, почервоніння і набряків. Перш ніж відмовлятися від солодкого, зверніть увагу на звички, які можуть спонукати їсти більше солодощів.

Також розповідалось, який SPF обрати, щоб не спалити шкіру ультрафіолетом.

www.unian.ua

Exit mobile version