Очільниця Фонду гарантування вкладів залишає посаду

Директорка-розпорядниця Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут оголосила про те, що йде з посади, бо термін її повноважень спливає 17 липня.

Про це Рекрут заявила в інтерв’ю Forbes Ukraine, передає Укрінформ.

Зазначається, що 17 липня завершиться п’ятирічний термін Рекрут на посаді, вона могла б продовжити його ще на п’ять років, але не хоче.

«Я відчуваю, що готова до змін», – зазначила топменеджерка.

Рекрут додала, що має вже кілька пропозицій роботи, зокрема за кордоном.

«Це фінансова сфера, але відрізняється від роботи у Фонді гарантування, тож для мене це новий виклик», – пояснила очільниця ФГВФО.

Конкурс на посаду директора не передбачений законодавством, але майбутню процедуру прописали у меморандумі з МВФ, зазначила Рекрут.

Так, після її звільнення адміністративна рада Фонду гарантування призначить нового керівника, а до березня 2025 року необхідно внести зміни до законодавства, які уточнять процедуру. Можливо, у майбутньому це буде конкурс, підсумувала Рекрут.

Як повідомлялось, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб – установа, яка від імені держави гарантує повернення вкладів кожному вкладнику в разі ліквідації банку. Протягом дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня його припинення чи скасування Фонд відшкодовує кожному вкладнику банку кошти в повному розмірі вкладу, включно з відсотками.

Світлана Рекрут працювала у Фонді гарантування вкладів фізосіб останні 10 років, з яких останні п’ять – на посаді директорки.

Фото: ФГВФО

www.ukrinform.ua

Exit mobile version