Втамовує голод та є корисною: дієтологи назвали солону закуску, яка допоможе схуднути

Такий інгредієнт можна додавати до різноманітних страв / фото ua.depositphotos.com

Зазвичай сіль має погану репутацію. Якщо ви намагаєтесь схуднути, то ця приправа є одним з інгредієнтів, про який лікарі вас просять пам’ятати. Це пов’язано з тим, що надмірне вживання солі може призвести до тимчасового або довгострокового збільшення ваги, пише Health Digest. 

Однак ті, хто полюбляє солоне та намагається скинути зайві кілограми, можуть зрадіти, адже оливки, швидше за все, стануть корисними під час вашого прагнення скинути зайву вагу. 

Крім того, що оливки є одним із найвідоміших інгредієнтів середземноморської дієти, яку часто асоціюють зі схудненням, вони мають й інші поживні властивості, які роблять їх ідеальною закускою для схуднення. 

Відео дня

Відомо, що оливки містять багато поживних речовин, а саме клітковину, вітамін E та антиоксиданти. За словами зареєстрованого дієтолога Девон Пірт, вміст корисних жирів та клітковини допоможе вам довше відчувати себе ситими, адже оливки довше перетравлюються. 

Дослідження також доводять користь оливок для організму людини / фото ua.depositphotos.com

“Оливки роблять те, що ви хочете від перекусу: вони корисні для вашого здоров’я і втамовують голод до наступного прийому їжі”, – запевняє експерт.

Також дослідження 2015 року за участю 32 жінок, яке тривало 60 днів показало, що дієта з високим вмістом мононенасичених жирів сприяла зниженню ваги до 2 кілограмів та зменшенню жирової маси тіла та обхвату талії. 

Крім того, дослідження 2017 року показало, що вітамін Е може покращити запальний статус та інсулінорезистентність у пацієнтів з ожирінням – двома проблемами зі здоров’ям, які тісно пов’язані з метаболічним синдромом. Проте є кілька моментів, які варто врахувати, перш ніж вживати цю корисну закуску для схуднення. 

Експерти вважають, що зелені оливки містять найбільшу кількість антиоксидантів, адже їх збирають досить рано, тому вони також містять найменшу кількість калорій. 

“Але навіть у цьому випадку спосіб зберігання плодів може змінити їхню калорійність. Вам слід звернути увагу на те, скільки солі в них міститься і скільки ви споживаєте за один раз. Кількість калорій може збільшитися, якщо ви не звернете увагу на розмір порцій і з’їсте занадто багато оливок. Експерти радять зупинитися на жменьці, а точніше, на 5-10 оливках на день”, – зазначають у матеріалі.

Водночас дієтолог Сваті Капур радить уникати консервованих оливок, оскільки вони мають багато натрію та калорій. Проте якщо вони вам не дуже подобаються, то ви можете додати їх до своїх рецептів, до прикладу, піци, салатів та страв з курки. 

Інші поради, які допоможуть схуднути

Раніше дієтологи розповіли про 10 найкращих трав і спецій, які допоможуть схуднути. За їхніми словами, ці спеції є майже у кожного на кухні. Серед них є пажитник, женьшень, куркума, чорний перець та інші. 

Також дієтологи назвали 7 найкращих видів риби для схуднення. Зокрема до переліку увійшли оселедець, форель, лосось та інші. Дієтолог запевнила, що риба є чудовим джерелом харчового білка, тому є корисною. 

www.unian.ua

Exit mobile version