Галущенко провів на Харківщині нараду щодо підготовки до опалювального сезону

Міністр енергетики Герман Галущенко під час робочої поїздки на Харківщині провів нараду щодо підготовки до опалювального сезону за участі керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, інших представників області та керівників енергетичних компаній.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Обговорили дуже багато питань щодо підготовки генерації і розподілу мереж з точки зору їх захисту", – повідомив Галущенко за підсумками заходу.

Він наголосив, що проблемою області є близькість до ворога і можливість великих уражень з ворожої території. Тому ремонт об'єктів без можливості захистити їх від обстрілів призведе до нових втрат.

Синєгубов своєю чергою зазначив, що в умовах постійних тривог дуже складно дотримуватись термінів і графіків ремонтних робіт. Так, остання тривога в області тривала 36 годин. Водночас, енергетики продовжують активну роботу.

Учасники наради також обговорили низку нових рішень, що нещодавно були ухвалені урядом з метою стимулювання розвитку розподіленої генерації, і те, як вони вплинуть на функціонування всієї об'єднаної енергосистеми.

Йдеться про конкретні дерегуляційні рішення, які спрощують встановлення енергоустаткування і його підключення до мереж, а також фінансові програми, спрямовані на активний розвиток розподіленої генерації.

Галущенко також зустрівся із керівництвом Харківобленерго, обговоривши реструктуризацію заборгованості, швидкість виконання відновлювальних робіт, комплектування ремонтних бригад, оперативність отримання устаткування для ремонтних робіт від міжнародних партнерів.

Як повідомлялося, через російські обстріли Харків втратив всі свої об'єкти генерації електроенергії. Крім того, росіяни зруйнували Зміївську ТЕС, що розташована у Харківській області.

Фото: Міненерго

www.ukrinform.ua

Exit mobile version