Чим можна замінити вершкове масло для покращення здоров’я: названо 5 найкращих варіантів

Існує багато видів рослинної олії / фото ua.depositphotos.com

Дослідники зі Швеції та Німеччини виявили, що заміна вершкового масла сумішшю оливкової та високоякісної рослинної олії покращує рівень холестерину та довгострокове здоров’я серця.

Як пише Nеw York Post, команда з Технологічного університету Чалмерса та Німецького інституту харчування людини стверджують, що їм вдалося точно виміряти зміни жиру в крові, пов’язані з харчуванням і знайти зв’язок із ризиком серцевих захворювань і діабету 2 типу.

“Наше дослідження з ще більшою впевненістю підтверджує користь для здоров’я дієти з високим вмістом ненасичених рослинних жирів, такої як середземноморська дієта”, — сказав старший автор дослідження та асистент професора Чалмерса Клеменс Віттенбехер.

Відео дня

Згідно з дослідженням у журналі Nature Medicine, науковці порівняла наслідки заміни вершкового масла на рослинну. Зокрема, оливкову олію хвалять за її антиоксидантні та протизапальні властивості.

Ріпакова та сафлорова олії багаті омега-6 жирними кислотами, які, як було показано, регулюють обмін речовин, сприяють росту шкіри та волосся, підтримують здоров’я кісток і підтримують репродуктивну систему.

Рослинні олії, горіхи, насіння соняшнику та гарбуза є хорошими джерелами омега-6.

“Омега-6 є важливими і корисними незамінними жирами. Але якщо їх їсти у надмірних кількостях, омега-6 зменшить вміст омега-3 у клітинних мембранах, викликаючи хронічне запалення”, — сказав New Scientist Ентоні Халберт, автор “Балансу омеги” та почесний професор Університету Вуллонгонга в Австралії.

За словами Віттенбехера доповнити оливкову олію можуть такі види:

  • ріпакова;
  • сафлорова
  • соняшникова
  • з авокадо.
  • “Серед цих рослинних олій із корисним вмістом жиру оливкова олія та олія авокадо є найбільш термостійкими, і їм слід віддавати перевагу для приготування та смаження при помірних температурах”, — пояснив він.

    Як додав професор, нерафінована оливкова олія першого віджиму, багата антиоксидантними поліфенолами, а олії деревних горіхів і льону з їхнім високим вмістом омега-3 також можуть принести користь здоров’ю.

    Як обрати рослинну олію

    Рослинна олія є основним продуктом на більшості кухонь. Дієтологи розповіли, який тип рослинної олії найкорисніший або найшкідливіший для здоров’я, а також як правильно вибрати олію для приготування їжі,

    Раніше УНІАН писав, що на якому маслі не можна смажити яйця.

    www.unian.ua

    Exit mobile version