В Україні для бізнесу запускається проєкт з кібердіагностики

Проєкт Дія.Бізнес спільно з партнерами запускає для малого та середнього бізнесу програму кібердіагностики на вразливість до потенційних загроз.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«Сучасна війна триває не лише на полі бою, а й у кіберпросторі. Щоб посилити кіберстійкість українських компаній, національний проєкт Дія.Бізнес разом з партнерами запускає програму безоплатної кібердіагностики для бізнесу. Проєкт допоможе 500 малим та середнім підприємствам перевірити цифрову інфраструктуру на вразливості до потенційних загроз», – йдеться в повідомленні.

Бізнес, який працює з персональними даними та має цифрову інфраструктуру — застосунки, сайти або продукти, який зберігає дані в хмарах, зможе безоплатно скористатися однією з трьох послуг:

– тест на проникнення — дає змогу симулювати потенційні кібератаки та виявляти вразливості цифрової інфраструктури компанії;

– тест безпеки застосунку — допоможе виявити потенційні вразливості та надати рекомендації щодо їх усунення;

– оцінка вразливостей інформаційного середовища — комплексний аналіз безпечності цифрової інфраструктури компанії.

Загальний фонд програми від Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» становить $1,5 млн.

Програма з кібердіагностики бізнесу реалізується за сприяння Міністерства цифрової трансформації, Офісу з розвитку підприємництва та експорту національним проєктом Дія.Бізнес за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». Виконавець програми — Київська школа економіки.

Як повідомлялося, після початку повномасштабного вторгнення російські хакери здійснюють по 4,5 тис. кібератак щороку, свідчать дані Департаменту кібербезпеки СБУ.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version