Де зберігати огірки: найкращий спосіб від експерта

Огірки можна зберігати в запечатаному поліетиленовому пакеті, неочищеними і немитими / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Лікарка-дієтологиня Емі Рід назвала один із найкращих способів, як зберігати огірки, щоб запобігти їхньому швидкому псуванню, пише simplyrecipes.com.

За її словами, в ідеалі найкращий спосіб зберігання огірків – це тримати їх у ящику для овочів у холодильнику, але й не переохолоджувати.

“Якщо огірки зберігати за надто низької температури (нижче 10°) більше двох-трьох днів, у них може розвинутися так зване ушкодження від переохолодження – ділянки, просочені водою, ямки на шкірці, знебарвлення та гниття”, – попередила фахівчиня.

Відео дня

Також огірки можна зберігати в запечатаному поліетиленовому пакеті, неочищеними і немитими. Крім того, Рід рекомендує обгорнути овочі паперовими рушниками, перш ніж покласти в поліетиленовий пакет. Паперові рушники допомагають вбирати вологу і довше зберігати свіжість продуктів.

Ще наголошується, що огірки не можна зберігати поруч із помідорами, яблуками, авокадо та іншими продуктами, що виділяють етилен. Цей газ може призвести до швидшого гниття огірків.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як правильно зберігати вишню.

www.unian.ua

Exit mobile version