Дієтологи назвали здоровий перекус, який допоможе вам схуднути

Дієтологи назвали здоровий перекус, який допоможе вам схуднути / фото Вікіпедія

Ми всі любимо час від часу перекушувати. Але не всі закуски пригнічують апетит або допомагають позбавитися зайвої ваги. Про це пише Health Digest.

Автори посилаються на дослідження, опубліковане MedicalNewsToday. Так, за даними дієтологів, одне яйце містить менше 80 калорій, але при цьому містить шість грамів потужного білка, який, як відомо допомагає людям залишатися ситими довше.

“Проте білок — не єдина поживна речовина в яйці, яка робить його більш розумним вибором для перекусу, ніж інші, які не так насичені поживними речовинами. Яйця також містять жир. Жир може додатково наситити вас, коли ви відчуваєте нудоту, зменшуючи ймовірність відчуття голоду перед наступним прийомом їжі. … Жири залишаються в шлунку та кишечнику ще довго після того, як інші поживні речовини зникають”, – йдеться у статті.

Відео дня

Крім того, вчені пов’язують вживання білка із втратою ваги. Як показало дослідження The Journal of Nutrition 2012 року, регулярне щоденне споживання білка зменшувало схильність людей продовжувати набирати вагу.

Подібним чином у дослідженні 2014 року від Nutrition & Metabolism було зазначено, що споживання в помірних кількостях продуктів із високим вмістом білка може покращити відчуття ситості, а також прискорити метаболізм організму шляхом посилення “термічного ефекту”.

“Вживання продуктів, багатих білком, може бути ключем до збереження здорової та низькокалорійної дієти протягом усього дня. Іншими словами, вживання яєць раніше може завадити спокусі пізніше перекусити менш поживними закусками. Хоча самі по собі зварені круто яйця не дозволять вам досягти потрібної ваги, вони є привабливим і доступним доповненням до повноцінної дієти”, – резюмують автори.

Дієтологія – останні новини

Раніше УНІАН повідомляв про 4 корисні білки, які допоможуть знизити рівень холестерину після 40 років. Такі білки зможуть не лише контролювати здоров’я серця, а й забезпечити організм поживними речовинами.

Раніше дієтолог назвала найкращі протизапальні спеції, які допомагають від болю та артриту. Зокрема йдеться про імбир та куркуму.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Чим можна замінити вершкове масло для покращення здоров’я: названо 5 найкращих варіантів
  • Чому кішка обнюхує обличчя: названо причину цікавої поведінки улюбленця
  • Чому багато людей ненавидять себе: лікар назвав основні причини
  • www.unian.ua

    Exit mobile version