Дієтологи назвали річ №1, яку потрібно уникати, щоб схуднути

Якшо ви хочете схуднути, вам варто звернути увагу на графік сну / колаж УНІАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com

На втрату ваги впливає не лише те, що ви їсте, фізичні тренування та інші навантаження. Портал Eating Well, згідно з даними дієтологів, назвав річ №1, яку потрібно уникати, коли ви хочете скинути кілька кілограмів. 

Дієтологи наголосили, якщо ви хочете схуднути, вам потрібно перестати економити на сні, адже він заряджає розумові та фізичні батареї. Він також дуже допомагає у регулюванні ваги. Насправді дефіцит сну впливає на ваші харчові звички досить дивовижним чином.

“Навіть одна ніч недостатнього сну негативно впливає на те, що ви їсте”, – зазначила власниця консалтингової практики з питань харчування The Hormone Dietitian Мелісса Аззаро. 

Відео дня

Вона пояснила, що недостатня кількість сну зумовлює вас споживати вуглеводи та цукор, що не дуже добре впливає на тіло, коли ви хочете схуднути. Окрім того, коли ви мало спите, ви не маєте достатньо енергії, відчуваєте втому і у вас буде менше шансів досягти своїх цілей на тренуваннях. 

Дослідження вказують на те, що під час недосипання ви автоматично обираєте різні продукти для споживання, а там більше калорій та високий вміст жиру і вуглеводів. Тому експерти вважають, що здоровий сон у достатніх кількостях може полегшити схуднення. 

“Зміни гормонів через недосипання можуть ускладнити дотримання запланованого режиму харчування. Коли ви спите менше як 6-8 годин на добу, це впливає на низку гормонів в організмі, які регулюють апетит. Наприклад, наступного дня після вечірнього поганого сну організм виділяє більше греліну – гормону, який повідомляє, що ви голодні, і зменшується рівень лептину – гормону, який повідомляє, що ви ситі”, – пояснила дієтолог, який спеціалізується на зниженні ваги в Lainey Younkin Nutrition Лейні Йонкін. 

Які звички сприяють здоровому сну?

Дотримуйтеся постійного графіка сну: лягайте спати й прокидайтесь щодня в один і той же час, навіть у вихідні.

Створіть розслаблюючу рутину перед сном: займайтеся заспокійливою діяльністю, як-от читанням, прийняттям теплої ванни або заняттями легкою йогою.

Обмежте використання екранів перед сном: скоротіть користування смартфонами, планшетами і комп’ютерами принаймні за годину до сну.

Слідкуйте за дієтою: уникайте важкої їжі, кофеїну та алкоголю перед сном, щоб покращити якість сну.

Забезпечте комфортне середовище для сну: тримайте свою спальню прохолодною, темною та тихою. Переконайтеся, що ви спите на зручному матраці та подушках.

Керуйте стресом і тривогою: практикуйте уважність, медитацію або вправи на глибоке дихання, щоб заспокоїти свій розум перед сном.

Регулярно займайтеся фізичною активністю: виконуйте регулярні вправи, але уникайте інтенсивної діяльності перед сном. 

Раніше УНІАН писав, що дієтологи назвали солону закуску, яка допоможе схуднути та є корисною. 

www.unian.ua

Exit mobile version