Україна закликає Генасамблею ВОІВ відреагувати на привласнення Росією бренду «Мелітопольська черешня»

Українська урядова делегація закликає Генеральну асамблею Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) відреагувати на привласнення Росією географічного зазначення “Мелітопольська черешня”.

Про це повідомляє Міністерство економіки, передає Укрінформ.

Як зазначається, 12 липня на сайті Роспатенту з'явилося повідомлення про реєстрацію позначення “Мелітопольська черешня” як першого регіонального бренду так званих нових регіонів РФ (ідеться про тимчасово окуповані території України) — географічного зазначення від Мелітопольського району Запорізької області.

Заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів, який очолює урядову делегацію, наголосив на недопустимості таких дій з боку Росії.

“Дуже складно вживати в одному реченні слова “Росія” та “інтелектуальна власність”, бо Москва довела, що ніколи не поважала ані права, ані власності, ані здобутків інших. Світова спільнота ніколи не визнає цю крадіжку. Мелітополь буде визволено і "Мелітопольська черешня" залишається українською”, – заявив він.

У Мінекономіки наголосили, що агресор продовжує надавати неправдиву інформацію про адреси заявників з тимчасово окупованих територій України через міжнародні системи реєстрацій торговельних марок та промислових зразків. Україна неодноразово висловлювала рішучі протести на такі дії на полях Генеральних асамблей ВОІВ.

За даними Мінекономіки, Росія привласнює інтелектуальну власність України з 2014 року — з моменту окупації півострова Крим. Зокрема, в РФ незаконно зареєстровані кримські вина “Балаклава”, “Магарач”, “Новий Світ”, “Меганом”, що також є географічними зазначеннями України.

Генеральна асамблея Всесвітньої організації інтелектуальної власності нині відбувається в Женеві.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні "Мелітопольська черешня" була зареєстрована як географічне зазначення у липні 2020 року. Країною походження “Мелітопольської черешні” є Україна в межах міжнародно визнаних кордонів.

Фото ілюстраційне

www.ukrinform.ua

Exit mobile version