Чому варто їсти більше сиру: лікар пояснив несподіваний ефект

Сир може допомогти запобігти карієсу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Коли справа доходить до підтримки гарного здоров’я порожнини рота, сир може стати вашим новим найкращим другом. Стоматолог Андрій Божич пояснив, який “потужний” ефект може надати цей молочний продукт, пише express.co.uk.

Доктор виявив, що сир може допомогти запобігти карієсу і поліпшити здоров’я порожнини рота. В епоху, коли в нашому раціоні часто домінують ультраоброблені продукти, як-от солодкі закуски і кислі напої, підтримання гарного здоров’я зубів може здатися складним завданням.

“Сир – це більше, ніж просто смачна добавка до їжі, це потужний союзник для ваших зубів”, – сказав доктор Божич.

Відео дня

Ці молочні ласощі можуть похвалитися кількома властивостями, які сприяють здоров’ю порожнини рота, насамперед завдяки збільшенню вироблення слини і зниженню рівня pH, створюючи в такий спосіб середовище, менш сприятливе для росту шкідливих бактерій.

“Слина відіграє вирішальну роль у підтримці здоров’я порожнини рота. Вона допомагає змивати частинки їжі, нейтралізує кислоти, що виробляються бактеріями в роті, і забезпечує речовини, що борються з хворобами в роті, – пояснив лікар.

Але всі сири підходять для підтримки здоров’я порожнини рота, попередив лікар:

“Вибирайте тверді сири, такі як чеддер, швейцарський або гауда. Ці види особливо ефективні, тому що вони стимулюють вироблення слини і багаті на кальцій та казеїн – білок, який зміцнює зубну емаль”.

Нагадаємо, раніше експерт назвав найкращий спосіб зберігання сиру.

www.unian.ua

Exit mobile version