Чи корисно їсти оливки щодня: вчені розкрили несподівані властивості для здоров’я

Названі корисні властивості оливок для здоров’я / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Зазвичай люди дивляться на оливки, як на спосіб красиво прикрасити їжу та напої або взагалі їх не люблять. Проте оливки мають високу поживну цінність та позитивно впливають на здоров’я, повідомляє портал Health Shots. 

“Оливки мають багато переваг для здоров’я, оскільки вони багаті вітаміном Е та іншими антиоксидантами, які можуть допомогти знизити ризик таких захворювань, як рак, діабет і хвороби серця. Фрукт також є хорошим джерелом вітаміну А, міді, кальцію, заліза, а також вітаміну Е”, – йдеться у матеріалі.

Крім того, оливки містять мало калорій і багато корисних жирів. Вони можуть знизити ризики хронічних захворювань та сприяти здоров’ю серця. Їх можна їсти  цілими, нарізаними або подрібненими, а також використовувати як начинку або інгредієнт у різних рецептах. 

Відео дня

Інші корисні властивості оливок для здоров’я

1. Знижують ризики хвороби Альцгеймера та захворювань, пов’язаних з мозком

Олеокантал в оливках і оливковій олії також пов’язаний зі зниженням ризику хвороби Альцгеймера та інших захворювань, пов’язаних з мозком. Він допомагає очистити бета-амілоїдні бляшки, відповідальні за порушення функції клітин в мозку. Дослідження, опубліковане в Міжнародному журналі молекулярних наук, показує, що фенольні сполуки, присутні в оливках, знижують ризик розвитку легких когнітивних розладів. 

2. Допомагають покращити здоров’я шкіри

Антиоксидантні, вітамінні та антибактеріальні властивості оливкової олії роблять її корисною для шкіри, йдеться в дослідженні, опублікованому в Nutrients. Він допомагає при передчасному старінні, зволожує шкіру та покращує її стан. 

Оливкову олію також можна використовувати як зволожуючий засіб, пілінг, засіб для зняття макіяжу з очей, маску для обличчя, засіб для усунення зморшок і масло від шрамів. Однак він може підійти не всім і може викликати подразнення шкіри у деяких людей. Важливо використовувати високоякісну сертифіковану оливкову олію та робити тестовий пластир перед нанесенням на шкіру.

3. Зміцнюють кістки

Згідно з дослідженням, опублікованому в Міжнародному журналі досліджень навколишнього середовища та громадського здоров’я, споживання оливок і оливкової олії може покращити здоров’я кісток, оскільки це може значно допомогти в мінеральній щільності кісток і біомеханічній міцності кісток. Поліфеноли, присутні в оливках, допомагають зменшити окислювальний стрес і запалення. Це також може знизити ризик переломів кісток. 

Скільки оливок потрібно з’їдати за один день?

Для того, аби оливки приносили якнайбільше користі для здоров’я, достатньо з’їдати 16-24 оливок невеликого або середнього розміру в день, більше цього їсти не можна. Їх можна їсти в будь-який час доби, але найкраще їсти оливки перед сном. Вони також можуть допомогти вам краще спати. 

Раніше УНІАН писав, що дієтологи назвали здоровий перекус, який допоможе вам схуднути. Найкращий варіант – варені яйця, адже вони містять мало калорій. 

www.unian.ua

Exit mobile version