Шмигаль обговорив потреби України з представниками Світового банку

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з делегацією Світового банку на чолі з виконавчим директором Юджином Руггенатом й обговорив з нею потреби України та пріоритети співпраці.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

Під час зустрічі він наголосив, що Україна цінує фінансову допомогу своїх партнерів, зокрема США, Європейського Союзу й Міжнародного валютного фонду.

«Цей рік проходимо впевнено. Працюємо, щоб наступний рік був так само прогнозованим і стабільним. Допоміжним чинником може стати конфіскація російських активів», – заявив прем'єр.

Шмигаль нагадав, що завдяки використанню заморожених на Заході суверенних активів Росії країни G7 нададуть Україні 50 млрд доларів.

За його словами, це лише перший крок, метою є конфіскація всіх заморожених активів РФ.

Глава уряду поінформував представників Світового банку про пріоритети швидкого відновлення, серед яких – енергетика, критична інфраструктура, відновлення житла, розмінування та підтримка малого й середнього бізнесу.

Він підкреслив, що великим викликом залишається енергетика, та розповів делегації про кроки з розбудови децентралізованої енергосистеми й роботу зі збільшення імпорту електроенергії з ЄС.

Прем'єр висловив вдячність Світовому банку за постійну підтримку.

«Розраховуємо на продовження реалізації наших спільних проєктів», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, країни «Групи семи» до кінця поточного року нададуть Україні ще 50 мільярдів за рахунок використання заморожених російських активів.

Фото: КМУ

www.ukrinform.ua

Exit mobile version