Єдина їжа, яку варто припинити їсти після 60 років, на думку зареєстрованих дієтологів

Після 60 років важливо слідкувати за своїм станом здоров’я / фото ua.depositphotos.com

Під час старіння природним чинником є зменшення м’язової маси, якому можна запобігти, якщо збільшити споживання білка. Проте дієтологи наголошують на одному джерелі білка, якого людям старше 60 років варто менше їсти, пише Parade. 

Зареєстрований дієтолог, доктор медичних наук Джессіка Кордінг вважає, що всі продукти можуть мати місце у вашому раціоні, тому не потрібно повністю їх уникати. Проте вона рекомендує менше їсти переробленого м’яса. 

“[Існує] багато доказів, які пов’язують навіть помірне споживання переробленого м’яса, такого як м’ясні делікатеси, бекон, ковбаса, хот-доги, в’ялене та копчене м’ясо, з підвищеним ризиком виникнення серцевих захворювань та інших хвороб. Тож якщо люди у віці 60 років ще не почали обмежувати споживання м’яса, зараз саме час це зробити”, – наголошує експерт.

Відео дня

Зареєстрований дієтолог Ерін Палінскі-Вейд теж погоджується з такими словами та зазначає, що людям старше 60 років слід обмежити споживання обробленого м’яса з високим вмістом жиру, оскільки воно може посилити запалення в організмі при частому вживанні, що надалі може призвести до хронічних захворювань.

“Таке м’ясо часто містить багато насичених жирів і натрію, що може підвищити ризик серцевих захворювань і високого кров’яного тиску – станів, які стають все більш поширеними з віком. Багато переробленого м’яса містить багато натрію, що може бути проблемою для літніх людей, яким, можливо, потрібно обмежити споживання солі через гіпертонію або інші захворювання”, – підкреслила фахівець.

Водночас Кордінг радить замінити такий продукт на щось інше, що вам теж подобається. 

“Це текстура, смак чи щось інше? Наприклад, для тих, хто любить солоний, трохи хрусткий, трохи солодкий, жувальний бекон, спробуйте обсмажити нарізані гриби в оливковій олії або олії авокадо з невеликою кількістю кленового сиропу, соєвого соусу та будь-яких інших приправ, які ви захочете. Так само можна зробити і з нарізаними баклажанами. Це не те саме, що звичайний бекон, але він підкреслить деякі ключові нотки текстури та смаку”, – запевнила дієтолог.

Проте якщо вам все одно хочеться м’яса, то Палінскі-Вейд рекомендує їсти свіже м’ясо замість надмірно обробленого (наприклад, м’яса з делікатесів), адже воно містить менше насичених жирів. Курка і риба також містять менше насичених жирів, ніж інші види м’яса.

Своєю чергою Кордінг попередила, що для людей, які звикли до постійного споживання переробленого м’яса, зменшення його може стати складним завданням. 

“Здорове харчування – це загальне здорове харчування протягом тривалого часу. Один ізольований прийом їжі або перекус не створить і не порушить здорову дієту. Якщо вам важко дотримуватися здорового способу мислення, коли йдеться про їжу, подумайте, які продукти ви можете додати, якщо доведено, що вони корисні для здоров’я”, – рекомендує дієтолог.

За її словами, коли ви будете зосереджені на всіх смачних та поживних продуктах, які ви можете їсти, а не на тих небагатьох шкідливих, які вам не можна, то ви відчуєте легкість та цікавість їсти їжу, яка багата на поживні речовини. 

Інші корисні поради для здоров’я

Раніше дослідження показало, що вживання деяких продуктів може продовжити ваше життя на 13 років. Зокрема йдеться про листову зелень, ягоди, горіхи, цільнозернові продукти, авокадо та інші. 

Також дієтолог назвала найкращі протизапальні спеції, які допомагають від болю й артриту. За її словами, такі продукти, як куркума та імбир допоможуть в цьому. 

www.unian.ua

Exit mobile version