Продукти для здоров’я серця і нормального тиску після 40 років: що додати в тарілку

Фахівці розповіли, що краще їсти для здоров’я серця / фото ua.depositphotos.com

Хвороби серця залишаються провідною причиною смертності в усьому світі, і багато факторів ризику безпосередньо пов’язані з вибором способу життя, особливо з харчуванням.

Фахівці зазначили, що дієта може істотно вплинути на здоров’я серця, керуючи артеріальним тиском, рівнем холестерину і загальним запаленням в організмі, пише Shefinds. Роблячи усвідомлений вибір продуктів харчування, люди можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і поліпшити якість життя.

З віком потреби організму в харчуванні змінюються, і дотримання здорової для серця дієти стає більш важливим. Вживання правильних продуктів може допомогти запобігти утворенню бляшок в артеріях, знизити ймовірність серцевих нападів і поліпшити кровообіг. Ба більше, збалансована дієта, багата необхідними поживними речовинами, підтримує здорову вагу, підвищує рівень енергії та зміцнює психічне благополуччя.

Відео дня

Жирна риба

Лосось, скумбрія і сардини багаті на жирні кислоти омега-3, особливо ці жири зменшують запалення, покращують функцію кровоносних судин і можуть знизити кров’яний тиск і рівень тригліцеридів (тип жиру, пов’язаний із ризиком серцевих захворювань). Як розповіла дієтологиня Крутіка Нанаваті, вживання жирної риби кілька разів на тиждень може значно поліпшити здоров’я серця.

Бобові

Бобові, зокрема сочевиця, квасоля і нут, є джерелами рослинного білка і клітковини. “Клітковина допомагає знизити рівень “поганого” холестерину, а рослинний білок може бути здоровою альтернативою тваринним білкам”, – розповіла дієтологиня.

Темний шоколад

Він може бути корисним для серця. Нанаваті підкреслила, що темний шоколад містить флаваноли, тип антиоксиданту, який “може поліпшити функцію кровоносних судин і потенційно знизити кров’яний тиск”. Однак вона порадила поміркованість через вміст цукру. “Вибирайте темний шоколад із вмістом какао 70% або вище, щоб отримати максимальну користь і при цьому контролювати споживання цукру”, – порадила вона.

“Регулярно включайте ці корисні для серця варіанти разом із нежирними джерелами білка, такими як риба, птиця та нежирні молочні продукти”, – узагальнила фахівець.

Також вкрай важливо обмежити вживання оброблених харчових продуктів, насичених і трансжирів, доданого цукру та надмірного споживання солі, оскільки вони сприяють факторам ризику серцевих захворювань.

Включивши до щоденного раціону жирну рибу, бобові та темний шоколад Пам’ятайте, що послідовність і баланс мають життєво важливе значення, тому насолоджуйтеся цими продуктами як частиною повноцінної та поживної дієти.

Інші новини про здоров’я серця

Експерти назвали три популярні продукти, шкідливі для здоров’я серця. Він зазначили, що так само, як певні продукти можуть принести користь здоров’ю нашого серця, інші можуть поставити його під загрозу.

www.unian.ua

Exit mobile version