Як визначити, що ви стаєте токсичним: 8 явних ознак

Емпатія – наріжний камінь будь-яких здорових стосунків / фото ua.depositphotos.com

Іноді, навіть не усвідомлюючи цього, людина може розвинути звички, які стають токсичними і впливають на стосунки та особистісне зростання, пише Hack Spirit.

Як визначити, що ви токсичні – 8 попереджувальних знаків

Ваше співчуття згасає. Емпатія – наріжний камінь будь-яких здорових стосунків, чи то платонічних, чи то романтичних. Це здатність розуміти і розділяти почуття інших. Якщо ви виявите, що ваша здатність до співпереживання знижується, це може бути ознакою токсичності.

Ви постійно граєте роль жертви. Це попереджувальний знак токсичності. Постійний менталітет жертви є токсичною рисою, оскільки він звільняє нас від будь-якої відповідальності та заважає нам рости і вчитися на своїх помилках.

Відео дня

Критика стала вашою другою мовою. Хоча критика справді може бути конструктивною, вона стає токсичною, якщо вона постійна і безжальна.

Ви стаєте майстром маніпуляції. Це поширена риса серед токсичних людей. На думку психологів, маніпулятори часто використовують такі тактики, як газлайтинг, почуття провини і гра в жертву, щоб контролювати інших і домагатися свого.

Ви постійно налаштовані негативно. Негатив подібний до грозової хмари, яка слідує за вами всюди, затемнюючи ваш погляд на життя. Якщо ви завжди зосереджені на поганому боці речей, постійно скаржитеся і поширюєте свою зневіру на інших, можливо, ви стаєте токсичним.

Ви не вмієте вибачатися. Ми всі робимо помилки, це частина людського буття. Що відрізняє нас від інших, так це те, як ми справляємося з цими промахами. Якщо ж вам неймовірно важко сказати “Мені дуже шкода” або визнати свою неправоту, це тривожний знак.

Ви завжди в конкуренції. Здорова конкуренція може бути потужним мотиватором, але коли вона стає надмірною, вона може стати токсичною.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 7 найшкідливіших звичок, які заважають налагодити життя.

www.unian.ua

Exit mobile version