4 способи спалити більше калорій та отримати максимум від ходьби, на думку експертів

Ходьбою можуть займатися майже всі люди / фото ua.depositphotos.com

Користь щоденних прогулянок для здоров’я є добре відомою, адже таким чином покращується травлення та підвищується настрій. Такий вид фізичної активності є ефективним, доступним та може допомогти вам прожити довше. 

Тренер Метью Нолан розповів для HuffPost, що ходьба є корисною для здоров’я серцево-судинної системи, адже вона покращує кровообіг, знижує кров’яний тиск та запобігає серцевим захворюванням та інсульту. 

За його словами, ходьба однаково корисна як для розуму, так і для тіла. 

Відео дня

“Психічне здоров’я також є великою перевагою ходьби. Вивільнення ендорфінів під час ходьби допоможе підняти настрій і загальний психічний стан”, – запевнив Нолан.

Водночас фізичний терапевт з Лікарні спеціальної хірургії в Нью-Йорку Тайлер Молдофф наголосив, що щоденні прогулянки зміцнюють кістки та м’язи, покращують здоров’я суглобів та полегшують хронічний біль у колінах та нижній частині спини. 

“Останнім часом дуже цікаво спостерігати за новими дослідженнями про те, як щось таке просте, як ходьба, може стати винятковою вправою, якщо її правильно виконувати”, – зазначив Молдофф в інтерв’ю HuffPost.

Тому Молдофф і Нолан поділилися чотирма способами, як отримати максимальну користь від ходьби.

Молдофф радить рухатися в ритмі швидкої пісні, близько 100 ударів на хвилину, щоб ваш пульс досягав цієї точки підйому.

“Спробуйте синхронізувати свій ритм … якщо ви рухаєтеся під пісню, яка має … 100 ударів на хвилину, ви можете бути впевнені, що через кілька хвилин ви почнете трохи затримувати дихання і досягнете помірної інтенсивності”, – запевнив він.

Крім того, інтервальні тренування, до прикладу, включення коротких проміжків швидкої ходьби або бігу підтюпцем у тренування з ходьби, є гарним способом підвищити інтенсивність серцево-судинних навантажень. Водночас Нолан рекомендує почати з малих кроків – 30-секундної пробіжки або хвилинного інтервалу швидкої ходьби і поступово збільшувати тривалість, коли організм адаптується.

Також Нолан радить включати вправи на присідання, випади та віджимання, аби залучити різні групи м’язів. Він рекомендує планувати свою прогулянку та заздалегідь виписувати комплекси вправ й визначати певні місця на маршруті для тренувань з власною вагою. 

Своєю чергою Молдофф радить ходити з обтяженим жилетом або, як дешеву альтернативу, з рюкзаком, обтяженим книжками, щоб додати ще один рівень складності до тренування.

“Просто роблячи це, ви можете допомогти збільшити швидкість метаболізму, що покращує споживання кисню, а це пов’язано з більшим спалюванням калорій”, – сказав він в інтерв’ю HuffPost.

Інші цікавинки на тему схуднення

Раніше досвідчений тренер назвав 11 дієвих вправ, які допоможуть позбутися жиру на животі назавжди. Серед них є віджимання з гирями, переднє присідання, станова тяга з гантелями та інші. 

Також експерти назвали 16 простих та швидких способів, завдяки яким можна схуднути без вправ. За словами фахівців, вправи важливі для схуднення, проте головне – це ваше харчування. 

www.unian.ua

Exit mobile version