Як виростити “хороших” дітей: 6 практичних порад від психологів Гарварду

Учені радять спілкуватися з дітьми якомога частіше / ua.depositphotos.com

Батьки хочуть, щоб їхні діти досягли своїх цілей та були щасливі. Вчені з Гарварду провели дослідження і дали шість практичних порад, як цього можна досягти, пише upworthy.com.

“Дослідники вважають, що це не повинно відбуватися за рахунок доброти і співчуття. Кілька перевірених стратегій залишаються найкращими способами перетворити ваших дітей на морально порядних і цілеспрямованих людей, якими ви хочете, щоб вони були”, – пише

Що потрібно, щоб виростити “хороших” дітей – 6 порад

Спілкуйтеся зі своїми дітьми. Проводьте регулярно час зі своїми дітьми, ставте їм відкриті запитання про себе, про світ і про те, як вони його бачать, і активно слухайте їхні відповіді. Ви не тільки навчитеся безлічі речей, які роблять вашу дитину унікальною, а й продемонструєте їй, як проявляти турботу про іншу людину.

Відео дня

Усе, що важливо, говоріть вголос. Обов’язково проговорюйте з дітьми важливі речі. Це необхідно для того, щоб дитина навчилася працювати в команді, взаємодіяти з іншими та загалом була хорошою людиною.

Показуйте дитині, як розбиратися з тими чи іншими ситуаціями. Проводьте їх через процеси прийняття рішень і допомагайте їм зрозуміти суть.

Зробіть допомогу та вдячність звичайною справою. Дослідження показують, що люди, які мають звичку висловлювати подяку, з більшою ймовірністю будуть корисними, щедрими, жалісливими та такими, що прощають, а також з більшою ймовірністю будуть щасливими та здоровими.

Перевіряйте деструктивні емоції вашої дитини. Здатність піклуватися про інших пригнічується гнівом, соромом, заздрістю та іншими негативними почуттями. Якщо ви допоможете дітям визначити й опрацювати ці емоції, а потім спрямуєте їх до безпечного розв’язання конфліктів, це посприяє їхньому становленню.

Покажіть своїм дітям ширшу картину. Необхідно навчити дитину піклуватися про людей, які соціально, культурно і навіть географічно перебувають за межами їхнього кола спілкування.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 7 головних помилок у спілкуванні, які відштовхнуть людей.

www.unian.ua

Exit mobile version