Чим корисний сир: експерти назвали 3 переваги для здоров’я

Названо три переваги сиру для здоров’я / фото ua.depositphotos.com

Сир має відносно мало калорій, але він багатий білком, вітамінами групи В та іншими корисними поживними речовинами. Крім того, речовини з низьким вмістом натрію та без лактози роблять сир придатним для багатьох дієт. Портал Healt назвав три переваги сиру для здоров’я.

1.  Може сприяти зростанню м’язів 

Сир уже давно є популярним вибором серед спортсменів і відвідувачів тренажерних залів завдяки своїй економічній ефективності, простоті використання та високому вмісту білка. Дослідження Medlin Plus показують, що у поєднанні з силовими тренуваннями протеїн виявився корисним для росту м’язів. Він забезпечує амінокислоти, необхідні для відновлення та відновлення м’язової тканини.

Крім того, є докази того, що молочні продукти можуть допомогти запобігти руйнуванню м’язів і підтримувати здоров’я м’язів у літніх людей.

Відео дня

2. Може допомогти скинути вагу

Сир – це низькокалорійна їжа з високим вмістом білка, яка може допомогти досягти ваших цілей щодо схуднення. Дієти з високим вмістом білка пов’язують із втратою ваги та профілактикою ожиріння та пов’язаних із ним захворювань, йдеться у дослідженні Jomes. 

Інші дослідження пояснюють, що це можливо, оскільки білок ситніший і має більший тепловий ефект, ніж вуглеводи та жири, тобто організм спалює більше калорій, перетравлюючи його. 

Один огляд 2016 року показав, що збільшення споживання молочних продуктів у поєднанні зі зниженою калорійністю дієти може призвести до значної втрати ваги та жиру без втрати м’язів. Вважається, що ці ефекти пояснюються вмістом білка та кальцію

3. Сприяє здоров’ю кісток

Згідно з дослідженнями Національного інституту здоров’я, сир містить пристойну кількість кальцію та мінералу, необхідного організму для підтримки міцності кісток. 

Окрім того, сир також є хорошим джерелом фосфору, який відіграє життєво важливу роль у здоров’ї кісток. Недостатнє споживання фосфору може призвести до болю в кістках, м’язової слабкості та остеомаляції, стану, який виникає, коли кістки стають м’якими та слабкими.

Поради щодо споживання сиру

Сир має м’яку кремову текстуру, яку легко додати до солодких і солоних страв. Ось кілька способів додати сир у свій раціон: 

Подавайте з фруктами: поєднуйте сир зі скибочками персика, ягодами, яблуками, мандаринами або шматочками ананаса.

Додайте його в салати: додайте сир до суміші з хрусткої зелені, помідорів і сухофруктів.

Солоні страви: додайте сир у рецепти лазаньї, фаршированих черепашок, кишу та м’ясного рулету.

Хлібобулочні вироби: змішайте сир у кекси, пироги, печиво або хліб.

Тост: тост з домашнім сиром, авокадо та скибочкою помідора ідеально підійдуть для багатої білкової закуски чи сніданку.

Яєчня: додайте сир, щоб збільшити вміст білка та пишність яєчні.

Як раніше писав УНІАН, дієтологи назвали 9 ефективних продуктів з низьким вмістом цукру. Вони характеризуються природною солодкістю, що робить їх чудовим вибором для тих, хто хоче зменшити споживання калорій. 

www.unian.ua

Exit mobile version