Не люблять обійматись: кінологи назвали 10 порід найменш ласкавих собак

Названо 10 порід собак, які не люблять ніжності / фото pixabay.com

Перед тим, як завести собаку, потрібно проаналізувати свій спосіб життя та визначитись, який характер вашого домашнього улюбленця найкраще підійде. Якщо ви не дуже любите пестощі, портал The Scotsmen назвав 10 порід собак, які можуть відмовлятися від обіймів.

1. Басенджі

Басенджі дуже незвичайна порода собак. Крім того, що вона не дуже ласкава до своїх господарів і повністю ігнорує незнайомців, це також єдина собака, яка не гавкає, а натомість видає дивні звуки.

2. Афганський хорт

Афганський хорт — одна з найстаріших у світі порід собак, а також одна з найелегантніших. Коли справа доходить того, кому пропонувати свою прихильність, вони, як правило, відсторонені. Ці собаки також абсолютно байдужі до незнайомців і схильні створювати зв’язки лише з однією людиною, яку вони будуть терпіти. 

Відео дня

3. Аляскинський маламут

Аляскинський маламут дуже сильний собака та має незалежний дух, який не відповідає тому, щоб сидіти на дивані під час вечірнього перегляду телевізора разом зі своїм господарем.

4. Чау-чау

Чау-чау мають затишний та ніжний вигляд, але вони надзвичайно незалежні та переважно уникають обіймів, погладжувань чи поплескування.

5. Бладхаунд

Це віддані собаки, але вони віддалені від своїх господарів  і не будуть робити нічого, чого не захочуть. Також вони не люблять погладжування та обіймів. 

6. Шиба-іну

Ця порода родом з Японії і іноді вони навіть можуть бути ласкавими, але лише тоді, коли самі цього захочуть. Зазвичай, вони щасливіші, коли проводять час наодинці. 

7. Шарпей

Ще одна порода, яка, схоже, була створена для обіймів, — чарівний і зморшкуватий китайський шарпей. Попри те, що вони віддані своїй сім’ї та люто захищають, вони не такі демонстративні, як інші породи, коли справа доходить до прояву прихильності. Вони також схильні вороже ставитися до незнайомців та інших собак.

8. Шотландський тер’єр

Коли ці собаки маленькі щенята, вони більш ласкаві, ніж тоді, коли стають дорослими. З часом вони стають все більш незалежними і не люблять, коли їх обіймають. 

9. Чесапік-бей-ретривер

Ці собаки прагнуть залишатися осторонь від людей. Хоч вони ідеальні компаньйони для полювання, але в інших випадках люблять власне товариство. 

10. Керн тер’єр

Хоч вони дуже доброзичливі, коли йдеться про їхніх власників, але вони відлюдкуваті від інших людей і дуже не люблять обійматись. 

Як раніше писав УНІАН, кінологи розповіли, як допомогти тваринам перенести спеку. Домашні тварини, так само, як і люди, важко переносять високі температури. 

www.unian.ua

Exit mobile version