Чай від стресу та тривоги: яка рослина покращує здоров’я

Чай з меліси дуже корисний / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви страждаєте від стресу та тривоги, медики рекомендують спробувати випити чашку “цілющого” трав’яного чаю.

Доктор Ерік Берг стверджує, що чай з меліси допоможе покращити здоров’я і при постійному вживанні ви помітите зміни вже за два тижні. Як пише Еxpress, Берг є мануальним терапевтом і спеціалізується на здоровому кетозі та періодичному голодуванні. Тільки на YouTube він може похвалитися 12 мільйонами підписок і 11,7 мільйонами в TikTok.

Зазначаться, що меліса містить сполуки, які можуть надавати людям заспокійливі та розслаблюючі відчуття. Вона також може пригнічувати ріст і поширення деяких вірусів і бактерій

Відео дня

“Цей особливий чай має деякі захоплюючі переваги для так званого Gaba. Gaba – це розслаблююча молекула у вашому мозку, яка змусить вас почувати себе безтурботним, спокійним і спокійним. Коли ви п’єте цей чай, ваш рівень кортизолу знизиться до нормального, тому ви почуватиметеся дуже добре. Ви зможете чудово спати та матимете більше енергії. Але в основному ви будете відчувати себе дуже, дуже спокійно, і цей напій називається чаєм з меліси. Спробуйте його і скажіть мені, як він діє на вас”, – каже Берг у своєму відео.

Коментатори подякували за рекомендацію. Деякі з них спробували цей чай і помітили його дію на практиці.

“Цей чай — це мій чай для лікування тривоги. Він спрацював через 5 хвилин після того, як я випив його, коли у мене стався напад. Мені подобалося знати, що я мав використовувати його замість ліків. Я повернувся до магазину та купив всі ящики на полиці”, – пише один з підписників.

В одному дослідженні дослідники виявили, що споживання меліси допомогло пом’якшити несприятливий вплив на настрій стресу. Ті, хто вживав мелісу, повідомили, що почуваються більш розслабленими та менш пильними.

У 2014 році науковці дізнались, як продукти з мелісою можуть впливати на настрій і когнітивні функції. Вони зменшували тривожність.

Хоча дослідження користі чаю з меліси виглядають багатообіцяючими, потрібні подальші дослідження, щоб справді визначити його ефективність

Важливо також пам’ятати, що мелісу найкраще використовувати протягом короткого часу. Найкраще кожні три тижні робити перерву на сім днів. Рекомендується не вживати меліси довше чотирьох місяців без перерви.

Також радять бути обачними з її використанням якщо приймаєте ліки від глаукоми, щитовидної залози, барбітурати, седативні засоби чи препарати, що впливають на серотонін.

Які ще чаї корисні

Хоча існує безліч чаїв, які корисні для здоров’я кишківника, включно з м’ятою, ромашкою і фенхелем. Науковці вважають, що найкращий – імбирний.

Ідея про те, що зелений чай корисніший за каву, існує вже багато років. Хоча переважна більшість людей випиває хоча б одну чашку кави на день, але є й ті, хто вважає зелений чай найкращим ранковим напоєм.

www.unian.ua

Exit mobile version