Легкий спосіб схуднути: у чому секрет популярної дієти 80/20

Метод 80/20 – що це за дієта? / фото ua.depositphotos.com

Дієта 80/20 – це гнучкий підхід до харчування, який фокусується на виборі здорового способу життя у 80% випадків і допускає поблажки у 20% випадків, пише SheFinds.

“У цьому методі особлива увага приділяється споживанню продуктів із високим вмістом поживних речовин, як-от фрукти, овочі, нежирні білки і цільнозернові продукти, у більшості прийомів їжі, а також час від часу дозволяється вживати частування або продукти, які ви любите”, – пише видання.

Дієта 80/20 для схуднення – у чому секрет

Експерти, які дають поради та рекомендації щодо зниження ваги, розповіли, чому цей метод може допомогти схуднути, не обмежуючи вас надмірно. За їхніми словами, жорсткі дієти часто нестійкі.

Відео дня

Отже, в рамках зазначеної дієти у 80% випадків вам слід робити здоровий вибір – вживати нежирні білки, клітковину, фрукти, овочі, цільнозернові продукти та корисні жири. У 20% випадках ви можете дозволити собі улюблені продукти “в міру”.

“Ви дозволяєте собі насолоджуватися частуваннями та їжею, яка вам особливо подобається, не відчуваючи при цьому провини або надмірних обмежень, і це робить цю дієту дуже стійким способом підтримки здорового харчування”, – зазначила одна з експертів.

Цей метод сприяє усвідомленому харчуванню, гнучкості та зниженню стресу – аспектам, які часто пов’язані з надмірно суворими дієтами.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав 4 способи спалити більше калорій і отримати максимум від ходьби.

www.unian.ua

Exit mobile version