Можна пошкодити структуру: як краще зберігати баклажани, щоб не зіпсувати їхній смак

Баклажани краще обирати тверді та блискучі / фото ua.depositphotos.com

Баклажани – це популярний літній овоч, відомий своїми смаковими якостями. Попри свої переваги, він дуже нестабільний у зберіганні.

Співвласниця ферми у Північній Кароліні Віра Фабіан розповіла foodandwine, що баклажани не люблять зберігання в холоді. Також вона поділилась іншими тонкощами.

Як обрати баклажани

Баклажани бувають найрізноманітніших форм і кольорів. Але незважаючи ні на що, “треба обирати ті, в яких шкірка справді блискуча та сяюча, а овочі— тверді на дотик”.

Відео дня

“Якщо він втратив свій блиск або почав здаватися трохи м’яким, це означає, що він уже не свіжий і не буде таким смачним”, – радить Фабіан.

Також варто уникати овочів з плямами – це є ознакою пошкодження холодом. Це особливо важливо пам’ятати, якщо ви купуєте баклажани в продуктовому магазині, оскільки вони, ймовірно, були доставлені охолодженими. 

Як і де зберігати баклажани 

Баклажани віддають перевагу прохолоді, а не холоду. У підходящих умовах вони добре зберігаються протягом 10 днів і більше.

Варто зберігати баклажани на непросвітленому місці стільниці, не накриваючи, протягом кількох днів, або навіть у своїй коморі чи підвалі — будь-де у вашому домі, де прохолодно, а не холодно.

Якщо ви зберігаєте баклажани довше, ніж кілька днів, Фабіан пропонує загорнути їх в паперовий пакет або паперовий рушник, щоб ввібрати вологу та забезпечити ізоляцію. Потім помістіть пакунок у відкритий поліетиленовий пакет або пакет для продуктів у більш теплу частину холодильника, наприклад, на верхні полиці. Головне, баклажани потрібно приготувати якомога швидше

Як заморозити баклажани на зиму

Фабіан пропонує спочатку запекти баклажани, а потім дати їм охолонути, щоб зберегти їх якнайкраще. Розкладіть шматочки на листі, заморозьте, а потім покладіть у пакет на блискавці. Після розморожування баклажани добре підходять для приготування салатів або соусів. 

Користь баклажанів для здоров’я

Баклажани є багатим джерелом корисних поживних речовин — ми говоримо про антиоксиданти (наприклад, вітамін С), вітамін К, клітковину, марганець, фолієву кислоту, калій тощо.

Незважаючи на свій м’який і солодкий смак, баклажани можуть набувати несподіваних текстур і смаків залежно від того, як ви їх робите. Ви можете запікати, готувати на грилі, смажити або тушкувати у своїх улюблених стравах. 

www.unian.ua

Exit mobile version