Фонд державного майна у першому півріччі 2024 року реалізував 213 лотів

За шість місяців 2024 року Фонд державного майна України продав на аукціонах 213 лотів, найбільше – у Рівненській області.

Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«За 6 місяців Фонд держмайна продав 213 лотів. До успішних аукціонів долучилося майже 1,2 тис. учасників, а конкуренція досягла в середньому 5,5 пропозицій на торги. Завдяки активності учасників ціна лотів зросла у 2,5 раза від стартової», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Коваля, беззаперечним лідером приватизації за цей період стала Рівненщина. За пів року в області приватизували 25 об'єктів (майже 12% загальної кількості). В успішних торгах регіону було найбільше учасників – 165. Дохід від продажу держактивів на Рівненщині наблизився до 167 млн грн і це теж один з кращих результатів – третє місце серед всіх областей.

Другу позицію за кількістю приватизованих об'єктів займає Сумська область (20 успішно проданих лотів), третю – Волинська (17).

Серед всіх регіонів найменша кількість приватизованих активів була у Чернівецькій області – всього 3.

На Донеччині, Луганщині з очевидних причин взагалі не реалізували держактиви, на Херсонщині теж не приватизували жодного об'єкта, хоча на частково окупованому Запоріжжі продали 9 лотів.

Найбільший дохід до бюджету – 236,2 млн грн – приніс продаж всього 6 лотів у Києві. На другому місці – Львівщина (майже 227,7 млн грн надходжень від приватизації 15 активів). А найменша сума – 2,2 млн грн – результат 4 торгів на Тернопільщині.

Щодо активності участі в торгах, то другу та третю позицію тут зайняли Житомирщина та Полтавщина з результатом у 105 та 83 учасники відповідно. А до аукціонів в Київській області долучилося найменше гравців ринку – лише 13.

Як повідомлялося, Фонду державного майна у січні – травні 2024 року вдалося реалізувати на приватизаційних аукціонах 181 об’єкт державної власності на загальну суму 965,167 млн грн.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version