Що їсти перед тренуванням: дієтологи дали поради

Будь-яке фізичне навантаження вимагає додаткової енергії / фото ua.depositphotos.com

Їжа — це паливо для людського тіла і може значно вплинути на ефективність під час тренування.

“Ми є те, що ми їмо… Поживні речовини забезпечують інструменти для відновлення та перезавантаження м’язів, а також вони життєво важливі для підтримки багатьох систем – імунної системи, кровообігу, нервової системи, скелета, травлення, дихання, репродуктивної системи – для досягнення максимальної продуктивності”, – пояснив старший спортивний дієтолог Олімпійського та Паралімпійського комітету США Ріккі Кін TODAY.com.

Основним джерелом палива для тренувань є вуглеводи. Експерти наполягають на тому, що завжди доцільно споживати трохи вуглеводів перед тренуванням, незалежно від того, яку вправу ви будете виконувати. Час прийому їжі визначає, що і скільки ви повинні їсти.

Відео дня

Дієтолог з Нью-Йорка Наталі Ріццо поділилася своїми пропозиціями щодо перекусів.

За 2-3 години до тренування

Якщо у вас є кілька годин до тренування, вона запропонувала з’їсти добре збалансовану їжу з вуглеводами, білками та невеликою кількістю жиру. Можна взяти курятину чи креветки і поєднати їх з зеленню та злаками, щоб їжа наситила та заклала основу для повноцінного потовиділення.

За 1-2 години до тренування

У цьому вікні ви повинні вибрати ситну закуску з міцним поєднанням вуглеводів і білка.

Тренер для знаменитостей Меган Роуп сказала, що чіа-пудинг, морква та хумус або старомодний сендвіч з арахісовим маслом і желе — чудові закуски перед тренуванням

Завдяки поєднанню білка, клітковини та поживних речовин чіа-пудинг зменшує запалення, сприяє зниженню ваги та підвищує енергію. Морква містить прості вуглеводи для швидкого підживлення, а хумус може похвалитися клітковиною, яка надійде до кінця тренування.

Журнал Women’s Running зазначив, що цільнозерновий хліб може містити необхідні вітаміни, клітковину та вуглеводи, кисіль містить легкозасвоювані прості вуглеводи і цукру, а арахісове масло містить білок і здорові жири.

Менше ніж за 1 годину до тренування

У цьому випадку Ріццо рекомендує з’їсти щось невелике та насичене вуглеводами, як-от банан, жменю родзинок, скибочку цільнозернових тостів або жменю сухих пластівців без цукру. Також добре може спрацювати ложка меду та дрібка солі.

Мед – це швидко засвоюваний вуглевод, суміш фруктового цукру та простого цукру, яка миттєво забезпечує організм енергією до та під час тренування.

Сіль багата критично важливим електролітом натрієм, який регулює баланс рідини та притягує воду до ваших м’язів для покращення спортивних результатів. У поєднанні з вуглеводами натрій може підтримувати рівень цукру в крові, покращувати всмоктування рідини та допомагати вам краще тренуватись.

Що їсти та пити після тренування

Вживання вуглеводів і білків якнайшвидше після тренування прискорює процес відновлення.

Якщо у вас мало часу, відновлюючий напій, як-от смузі, — це чудовий спосіб отримати необхідні поживні речовини простим ковтком.

Поради для схуднення

У соцмережах можна зустріти багато порад щодо того, як правильно худнути. Проте найголовнішим аспектом у цьому питанні є білок, адже він є важливим компонентом у раціоні людини. Дієтологи розкрили 7 найкращих видів риби.

Раніше дієтологиня відповіла, чи можна їсти перед пробіжкою. Вона рекомендує за 20-30 хвилин до пробіжки з’їсти кілька простих вуглеводів, які швидко засвояться. 

www.unian.ua

Exit mobile version