Пишний обговорив із представниками МВФ підготовку до чергового перегляду програми EFF

Фото Голова Національного банку Андрій Пишний провів зустріч з керівником місії МВФ Гевіном Греєм та Прішилою Тофано, яка з 1 серпня виконуватиме обов'язки постійного представника Фонду в Україні, та обговорив підготовку до п’ятого перегляду програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF).

Про це голова НБУ повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ключова тематична рамка візиту місії – підготовка до п’ятого перегляду програми розширеного фінансування, проведення дискусій щодо податково-бюджетних планів влади на друге півріччя та середньострокову перспективу, забезпечення сталості програми надалі», – зазначив Пишний.

Голова НБУ запевнив партнерів, що Нацбанк виконає до наступного перегляду своїх 14 завдань, які опрацьовуються згідно з графіком. Серед іншого, значна увага приділяється подальшому поступовому збільшенню спроможностей України, її ресурсів для покриття видатків бюджету.

Також учасники зустрічі обговорили основні обриси нового макропрогнозу НБУ, підготовка якого перебуває на фінальному етапі. Наступного тижня документ розглядатиметься на засіданнях Комітету з монетарної політики та правління НБУ. Тоді ж будуть ухвалені низка монетарних рішень.

Як повідомлялося, цьогоріч МВФ є другим найбільшим джерелом зовнішньої бюджетної підтримки України – $3,1 мільярда. Загалом у межах програми EFF до держбюджету надійшли вже $7,6 мільярда.

Фото: Андрій Пишний, Facebook

www.ukrinform.ua

Exit mobile version