Український і польський бізнес підписали у Варшаві угоду про співпрацю

Фото У Варшаві зустрілися понад 200 представників українського і польського бізнесу в межах заходу “Бізнес у місті”.

Під час зустрічі сторони підписали угоду про співпрацю між “Дія.Бізнес у Варшава” (Diia Busines Warsaw) і Польсько-українською господарчою палатою PUIG, повідомили Укрінформу у PUIG.

“Дія.Бізнес у Варшава" була створена для підтримки українського бізнесу та сприяння у налагодженні польсько-українських відносин. І в цій сфері ми хочемо об’єднати зусилля і співпрацювати із Польсько-українською господарчою палатою”, – повідомила під час зустрічі голова консультаційного відділу “Дія.Бізнес у Варшаві” Вікторія Булгакова.

Вона поінформувала, що “Дія.Бізнес у Варшаві” надає безкоштовні консультаційні послуги щодо допомоги у створенні і веденні власного бізнесу. За її словами, донині центр надав понад 12 тисяч консультацій, що стосуються створення фірм, пошуку нерухомості для підприємницької діяльності, інформації про правові та податкові умови ведення бізнесу в Польщі та Україні, а також можливості отримання фінансування.

Своєю чергою заступник голови Польсько-української господарчої палати Даріуш Шимчиха зазначив, що синергія досвіду “Дія. Бізнес”, розуміння українського ринку і компетенції Палати дозволять повноцінно інтегрувати українське та польське бізнес-середовища, а також використовувати потенціал підприємництва в економічній співпраці між обома країнами.

“Це теж важливий момент з огляду на інтеграцію України до ЄС. Обмін знаннями та досвідом на рівні підприємців сприятиме зміцненню інтеграції України до ЄС”, – зазначив Шимчиха.

Він додав, що така співпраця важлива з огляду на статистику: за даними PUIG, після 24 лютого 2022 року у Польщі зареєстровано понад 8 тис. українських компаній і 50 тисяч ФОПів.

У межах зустрічі відбулася виставка, що представляє українських виробників і постачальників послуг на польському ринку, в тому числі у галузях легкої та харчової промисловості, IT, нерухомості, медицини, краси.

Як повідомлялося, за 2023 рік українці в Польщі сплатили до польського бюджету податків на загальну суму понад ₽5 мільярдів.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version