Названо 3 речі, які не можна залишати в автомобілі під час спеки

Водіям варто подумати перед тим, як щось із речей зберігати у машині / фото ua.depositphotos.com

Під час аномальної спеки водіїв закликають прибрати зі своїх автомобілів три предмети, адже їхнє зберігання може бути небезпечним, пише Express.

По-перше, експерти не радять в машині зберігати воду в пляшках, адже з підвищенням температури хімічні речовини пластику можуть просочуватися у воду, роблячи її небезпечною для споживання. 

Крім того, пластикові пляшки можуть діяти як скло для сонячного світла та потенційно спричинити пожежу в автомобілі, тому найбезпечнішим варіантом буде просто вийняти пляшку з машини, аби забезпечити і безпеку авто, і свіжість води. 

Відео дня

По-друге, у спеку в машині не можна залишати ліки. Такі препарати, як парацетамол, кальпол, ліки проти кашлю та інші знеболювальні мають максимальну температуру, при якій вони можуть залишатися ефективними. 

“Якщо залишити упаковку знеболювальних у гарячому автомобілі, вони можуть стати менш ефективними або навіть повністю марними, або, що ще гірше, небезпечними. Більшість комерційних знеболювальних та ліків розраховані лише на температуру до 25°C, а це означає, що ви можете ненавмисно погіршити свій стан, прийнявши їх, і не вилікувати хворобу, від якої вони вам дійсно потрібні”, – радять у матеріалі.

І насамкінець фахівці рекомендують не зберігати сонцезахисний крем, адже він може зіпсуватися всередині пляшечки та навіть вибухнути через тиск у спеку. 

Що потрібно тримати в машині під час спеки?

Водіям варто переконатися, що у вас достатньо бензину або дизельного пального, адже в спеку воно витрачається швидше. Крім того, потрібно з’ясувати, чи у вашій машині достатньо води та мастила, які мають вирішальне значення у спекотні дні та що ваш кондиціонер є заправленим. 

Також будь обережними та безпечно пересувайтеся на сонці, слідкуйте за температурним датчиком двигуна, аби запобігти дорогим поломкам на сонці.

Інші автомобільні поради експертів

Раніше відомий автомеханік Скотті Кілмер назвав один надійний вживаний автомобіль. Він розповів про Honda Jazz другого покоління, який є дуже економним у використанні. 

Крім того, досвідчений експерт назвав один вживаний автомобіль, який краще не купувати. Йдеться про Citroen DS 4, випущений між 2015 і 2019 роками.

www.unian.ua

Exit mobile version