Яке морозиво краще – шоколадне чи ванільне: відповідь дієтологів

Однак дієтологи радять не їсти морозиво у великій кількості / фото ua.depositphotos.com

Під час літа найпопулярнішим смаколиком є морозиво з різними смаками. Проте чи може воно бути частиною здорового харчування та чи впливає його смак на поживну цінність, розповіли експерти для Fox News Digital. 

“Морозиво абсолютно точно може бути частиною здорового харчування. Їжа – це набагато більше, ніж калорії, цукор і жир”, – запевнив консультант з фітнесу та харчування з Луїсвілля, штат Кентуккі, який працює в Fortune Recommends Health, доктор Кріс Мор. 

За його словами, іноді кулька морозива може допомогти впоратися з тягою до солодкого, що може полегшити дотримання цілей здорового харчування. 

Відео дня

Водночас нью-йоркський дієтолог і засновник платформи Nutritious Life Кері Глассман зазначила, що морозиво має бути “свідомим задоволенням”. 

“Морозиво, через вміст жиру, є дуже ситним задоволенням. Це означає, що ви повинні мати можливість з’їсти один ріжок і все. Тільки будьте обережні і не пірнайте в пінту з ложкою”, – попереджує дієтолог.

Глассман каже, що морозиво містить незамінну жирну кислоту C15:0. 

“С15:0 пов’язана з уповільненням нашого біологічного віку на клітинному рівні. Вона впливає на численні шляхи довголіття, зміцнює наші клітини проти вікового руйнування і підтримує здоров’я серця, метаболізму та печінки в довгостроковій перспективі”, – запевнила фахівець. 

Яке краще морозиво обирати: ванільне чи шоколадне?

“З точки зору поживних речовин, шоколадне та ванільне морозиво відносно схожі. Більш важливими факторами, на які слід звернути увагу, є якість та інгредієнти, що використовуються, а також інгредієнти всередині морозива, такі як цукерки, карамель тощо – які зазвичай додають більше калорій, цукру та насичених жирів”, – підкреслив Мор.

Глассман також погоджується зі словами Мора та додає, що замість того, аби порівнювати шоколад з ваніллю, потрібно звертати увагу на “тип і якість морозива”.

“Ви повинні ретельно перевіряти етикетки з інгредієнтами. Шукайте продукти, виготовлені переважно зі справжніх інгредієнтів, таких як вершки, молоко, какао та ванільні боби. Багато видів морозива містять всілякі шкідливі домішки, такі як барвники та камеді”, – пояснила дієтолог.

За словами Глассман, одним із способів зробити вживання морозива максимально корисним для здоров’я є пошук інгредієнтів найвищої якості. Також людина може “додати до морозива поживні добавки, такі як трохи темного шоколаду, подрібнені горіхи або свіжі фрукти – і, найголовніше, насолоджуватися ним”.

Своєю чергою Мор назвав інший спосіб зробити вживання морозива максимально корисним для здоров’я. 

“Щоб зробити морозиво трохи кориснішим, додайте свіжі фрукти або горіхи зверху – або, ще краще, знизу – і використовуйте морозиво як топінг, а не як основу. Це чудовий спосіб підвищити поживну цінність, але при цьому зберегти смак морозива”, – пояснив дієтолог.

Попри те, що обидва смаки морозива схожі за вмістом поживних речовин, експерти зазначили, що віддають перевагу одному з них. 

“Те, що ви робите більшу частину часу, завжди важливіше, ніж те, що ви робите час від часу. Я завжди любив ваніль, але нещодавно став більшим прихильником шоколадної основи. Тим не менш, великі опитування показали, що ваніль є більш популярним вибором”, – зауважив Мор.

Однак Глассман наголосила, що є “шоколадною людиною взагалі”, проте не тоді, коли йдеться про морозиво. 

“Коли справа доходить до морозива, я віддаю перевагу справжньому високоякісному ванільному”, – запевнила вона.

Інші цікавинки про морозиво

Раніше дієтологи розповіли, що буде з тілом, якщо кожного дня їсти морозиво. За словами експертів, їжа впливає не лише на ваше фізичне здоров’я, а й на психічне, тому морозиво може бути корисним для організму. 

Інші дієтологи зазначили, що у морозива є дивовижні переваги для здоров’я, порівнюючи з іншими поживними солодощами. За їхніми словами, дві третини стаканчика молочного морозива є хорошим джерелом кальцію, що робить кістки та м’язи сильнішими.

www.unian.ua

Exit mobile version