Шмигаль впевнений, що Україна буде важливою частиною економічної стратегії ЄС

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з міжнародними радниками високого рівня з євроінтеграції країн Північно-Балтійської вісімки.

Про це він повідомив в Телеграмі, передає Укрінформ. 

Глава уряду зазначив, що під час зустрічі подякував за непохитну підтримку України та життєво важливу допомогу, зокрема військову.

"Підкреслив, що Україна буде важливою частиною ЄС та європейської економічної стратегії. Зокрема, в частині світової продовольчої безпеки, ІТ, критичної сировини та кібербезпеки. Ми маємо великий досвід у протидії російським гібридним загрозам і готові ним ділитися", – сказав він.

Шмигаль також подякував за підписання безпекових угод з Україною, зауваживши, що це сильний сигнал довгострокової підтримки, й українське суспільство це високо цінує.

"Висловив вдячність країнам Північно-Балтійської вісімки за підтримку Формули миру Президента України та участь у Саміті миру. Переконані, що це дієвий міжнародний майданчик, який допоможе завершити війну та встановити справедливий мир", – зауважив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, на цей час Україна підписала 25 двосторонніх безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, США, ЄС, Естонією, Литвою, Польщею, Люксембургом, Румунією, Чехією та Словенією.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version