6 міст, яких пенсіонери повинні уникати за всяку ціну

Якщо ви плануєте на пенсії жити в іншому місці, то про ці міста краще навіть не думати/ фото ua.depositphotos.com

Вихід на пенсію – важлива віха в житті, на підготовку до якої багато хто витрачає десятиліття. Вибір місця, де ви проведете свої золоті роки, дуже важливий, оскільки він може істотно вплинути на якість вашого життя і фінансову стабільність.

Видання New trade u назвало міста, від яких пенсіонерам середнього класу краще відмовитися.

Нью-Йорк

Особливо лякаючими є витрати на житло у Великому Яблуці. Станом на 2024 рік медіанна ціна на житло в Нью-Йорку становитиме близько 785 000 доларів, а в багатьох престижних районах ціни сягатимуть мільйонів. При цьому середня орендна плата за двокімнатну квартиру на Мангеттені перевищує 3500 доларів на місяць.

Відео дня

Крім того, податок із продажів у місті становить 8,875 %, а ставки прибуткового податку можуть сягати 14,776 %.

Сан-Франциско

Ринок житла в Сан-Франциско просто астрономічний. Станом на 2024 рік медіанна ціна будинку в місті перевищить 1,3 мільйона доларів. Ринок оренди мало чим може допомогти: середня місячна орендна плата за квартиру з однією спальнею становить близько 3 000 доларів.

Висока вартість життя в Сан-Франциско також сприяє зростанню бездомності, що позначається на якості життя всіх городян. Хоча місто пропонує прекрасні парки, ресторани світового класу і м’який клімат, за ці переваги доводиться платити високу ціну.

Лос-Анджелес

Це місто пропонує цілорічне сонце і невимушений спосіб життя, але за блиском і гламуром ховається вартість життя, яка може швидко перетворити мрію на фінансову проблему.

Станом на 2024 рік медіанна ціна будинку в Лос-Анджелесі становить близько 928 000 доларів, а в багатьох престижних районах ціни ще вищі. Не краще йдуть справи і з орендою житла: у багатьох районах середня орендна плата за двокімнатну квартиру перевищує 2500 доларів на місяць.

Через затори пересування містом може забирати багато часу і сил, що потенційно позначається на якості життя. Також у деяких районах міста існують проблеми з безпекою.

Вартість медичного обслуговування в Лос-Анджелесі також вища, ніж у середньому в США.

Гонолулу

Гонолулу з його найчистішими пляжами і тропічним кліматом здається ідеальним раєм, але за цей шматочок раю доводиться платити чималу ціну. Вартість життя в Гонолулу – одна з найвищих у США.

Особливо висока вартість житла: за даними Redfin, медіанна ціна продажу будинків у Гонолулу на червень 2024 року становитиме 475 000 доларів. Середня місячна орендна плата за квартиру з однією спальнею перевищує 1800 доларів. Комунальні послуги, особливо електрика, також значно дорожчі через високу вартість імпорту палива.

Хоча Гаваї можуть похвалитися високоякісною системою охорони здоров’я, медичні витрати в Гонолулу приблизно на 18 % вищі.

Крім того, витрати на проїзд до материка і назад вельми значні, а обмежена доступність деяких товарів підвищує ціни і посилює обмеженість вибору.

Бостон

Вартість житла в Бостоні – одна з найвищих у країні. Станом на 2024 рік медіанна ціна на житло в місті становила близько 950 000 доларів, а в багатьох престижних районах вона була ще вищою. Ринок оренди житла не менш складний: середня орендна плата за двокімнатну квартиру в багатьох районах перевищує 2500 доларів на місяць.

Крім житла, загальна вартість життя в Бостоні приблизно на 50% вища, ніж у США. Незважаючи на чудову якість, охорона здоров’я обходиться в кругленьку суму. Навіть повсякденні витрати, такі як продукти харчування і транспорт, можуть виявитися непосильними для бюджету пенсіонера.

Суворі бостонські зими – ще одна причина для пенсіонерів. Холодна погода впливає на якість життя і може призвести до збільшення витрат на опалення та потенційних проблем зі здоров’ям у літніх людей.

Податки на нерухомість у Бостоні також відносно високі, що створює ще один фінансовий тягар для домовласників.

Сіетл

Останніми роками вартість житла в Сіетлі різко зросла, що частково пояснюється бурхливим розвитком технологічної індустрії. Станом на червень 2024 року, медіанна ціна будинку в Сіетлі складе близько 800 000 доларів. Ринок оренди житла мало чим може допомогти: середня вартість оренди квартири з однією спальнею в багатьох районах перевищує 2000 доларів на місяць.

Комунальні послуги можуть стати суттєвою статтею витрат через необхідність обігріву в довгі дощові зими.

Раніше УНІАН назвав 10 найкращих місць, де можна жити на пенсію менш ніж за $3 000 на місяць.

www.unian.ua

Exit mobile version