В ОП обговорили з міжнародними партнерами допомогу енергетиці та підготовку до зими

Фото Заступники керівника ОП Олексій Кулеба та Ростислав Шурма обговорили з міжнародними партнерами потреби енергетичного сектору та підготовку до опалювального сезону.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

«Надзвичайно важливо, що міжнародні партнери продовжують робити дієві кроки для подолання наслідків російських атак і сприяють відновленню енергосистеми України. Щиро вдячний усім, хто долучається до підтримки нашої держави», – сказав Кулеба.

Зазначається, що у брифінгу взяли участь члени уряду, представники обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування та міжнародних партнерів – дипломатичних місій США, Великої Британії, Франції, Нідерландів, Фінляндії, Польщі, Чехії, Японії, Канади, Італії, Данії, Норвегії, Швеції, Литви, Представництва ЄС та міжнародних організацій, а також 16 послів України.

Міністр енергетики Герман Галущенко докладно поінформував про потреби в обладнанні для відновлення роботи пошкодженої генерації та проєкти для розподілення джерел енергії. Зокрема, Україна потребує майже 370 модульних котелень загальною потужністю 994 МВт, а також понад 380 генераторів для сектору теплової генерації. Так, встановлення когенераційних установок на підприємствах цієї галузі може дати змогу розвинути до 2 ГВт електроенергії.

Галущенко також розповів про Штаб оперативного реагування на ситуацію в енергетиці. На сьогодні робочі групи зосереджені на ремонті й відновленні енергетичної інфраструктури, розвитку розподіленої генерації, забезпеченні генераторами й питаннях теплопостачання.

Помічник державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт наголосив, що у Вашингтоні усвідомлюють ризики, які зростатимуть із наближенням зими. Він зазначив, що партнери мають якнайшвидше об’єднати свої зусилля для допомоги Україні.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда підтримав цю позицію, засудив атаки росіян на цивільні об’єкти в нашій країні та зауважив, що Японія продовжить співпрацю з партнерами у проєктах, які підтримують Україну, зокрема в енергетиці.

Як повідомлялося, міністр енергетики України Герман Галущенко під час візиту до США провів зустріч із міністром енергетики Сполучених Штатів Дженніфер Гренголм. Ключовими темами зустрічі стала допомога американських партнерів у посиленні стійкості української енергосистеми в умовах російських атак, нарощування потужностей генерації електроенергії та посилення захисту енергетичних об’єктів.

Фото: ОП

www.ukrinform.ua

Exit mobile version