USAID запустило проєкт GROW для фінансування бізнесу через кредитні спілки

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) на основі партнерства зі Всесвітньою радою кредитних спілок вкладає 5 млн дол. ресурсів у новий проєкт з розширення обсягів підтримки українських кредитних спілок.

Про це повідомило USAID, передає Укрінформ.

Зазначається, що зростання обсягів підтримки дасть змогу українським кредитним спілкам надавати більше позик підприємствам і фізичним особам – підприємцям.

Підґрунтям цього стане початкове вкладення 5 млн дол. США у реалізацію нового проєкту GROW, який розпочне свою діяльність цього місяця і триватиме наступних чотири роки.

Агенція США сподівається розширити доступ до фінансування для тих українців, які прагнуть розпочати власну справу, а також для діючого бізнесу, який бажає розширити свою діяльність – зокрема для мікро-, малих і середніх підприємств, кооперативів і агровиробників у сільських районах країни.

Проєкт GROW працюватиме над створенням сприятливого середовища для роботи кредитних спілок, допоможе підвищити їхню спроможність надавати, розвивати та просувати фінансові послуги, а також сприятиме розв'язанню проблем доступу до фінансування жінок та представників інших вразливих суспільних груп, наголошують в USAID.

Агентство додає, що проєкт тісно співпрацюватиме з кредитними спілками в Україні, щоб забезпечити максимальне охоплення українців і мати позитивний вплив на місцеві громади та економіку. Він також сприятиме подальшим інтеграції та вступу України до Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, американська асоціація юристів разом із USAID запустили багаторічний проєкт "ПравоЗахист", мета якого – допомогти українцям в адаптації та відновленні після агресії РФ.

Фото: xtra.net

www.ukrinform.ua

Exit mobile version