Названо 10 продуктів із найвищим вмістом клітковини

Названо 10 продуктів із найвищим вмістом клітковини / колаж УНІАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com

Дієтологи Роксана Ехсані та Бонні Тауб-Дікс назвала десять продуктів із високим вмістом клітковини, пише Parade.

Зазначається, що клітковина є важливою поживною речовиною, Одним із найпопулярніших продуктів, який відомий своїм високим вмістом клітковини, є вівсянка. Однак у багатьох інших продуктах міститься більше клітковини, ніж у ній, і вони можуть бути набагато смачнішими для вас.

10 продуктів, у яких багато клітковини

Малина. Містить крихітне насіння, яке сприяє високому вмісту харчових волокон в одній порції. Ви можете додати чашку цих солодких ягід у ранкову тарілку вівсянки, щоб отримати сніданок із високим вмістом клітковини. Додавайте малину у смузі, салати або десерти, порадила дієтологиня Ехсані.

Відео дня

Мигдаль. Три столові ложки мигдалю містять таку ж кількість клітковини, як і тарілка вівсянки. Ще мигдаль є горіхом із найвищим вмістом кальцію, ще однієї поживної речовини, якої більшості не вистачає. Крім того, це чудове джерело рослинного білка і корисних для серця жирів, стверджують фахівці. Також дослідження показують, що мигдаль може підвищити багатство мікрофлори, сприяючи здоров’ю кишечника.

Сочевиця. Дуже поживна, недорога, універсальна і містить велику дозу харчових волокон, оскільки являє собою насіння.

Авокадо. Багате джерело мікроелементів та поліфенолів з низьким вмістом натрію, що підтримує загальний стан здоров’я. Авокадо містить корисні жири, а також як розчинні, так і нерозчинні волокна, зазначила дієтологиня Ехсані.

Нут. За словами дієтологині Тауб-Дікс, бобові – найбільш недооцінені продукти, які є чудовим джерелом поживних речовин. Нут містить не тільки клітковину, а й рослинний білок.

Темно-синя квасоля. Ще одна бобова культура з високим вмістом клітковини. Також вона є чудовим засобом у боротьбі з метаболічним синдромом. Одне дослідження показало, що дорослі з надмірною вагою або ожирінням, які їли 5 чашок темно-синьої квасолі на тиждень упродовж 8 тижнів, повідомляли про зменшення окружності талії, нормалізацію рівня цукру в крові та артеріального тиску.

Насіння чіа. Містить розчинну клітковину, здорову дозу незамінних жирів омега-3 і білок.

Артишок. Багатий на клітковину і має масу переваг для здоров’я. Було вивчено, що він допомагає знизити рівень холестерину, а також регулювати кров’яний тиск.

Ячмінь. Крім клітковини, містить білок. Його можна використовувати для приготування солодких або солоних страв.

Груші. Якщо ви хочете солодку закуску, багату на клітковину, візьміть грушу. Крім того, вчені довели, що груші знижують ризик розвитку діабету.

Нагадаємо, раніше лікарка назвала найшкідливіші фрукти та ягоди під час схуднення.

www.unian.ua

Exit mobile version