Ситуація в енергосистемі має тенденцію до покращення – Кудрицький

Ситуація в енергосистемі України стабілізувалася і має тенденцію до покращення, прийнамні в наступні декілька тижнів.

Про це сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу 26 липня, передає Укрінформ.

"Це пов’язано передусім з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності – довгоочікувані, важливі для енергосистеми – які, безумовно, додають нам потужності та скорочують дефіцит. Тому замість складного режиму 3-4 черги ми маємо 1-2, які застосовуються залежно від часу", – сказав очільник компанії.

Якщо не буде якихось масштабних пошкоджень, то ситуація має тенденцію до покращення, принаймні впродовж декількох наступних тижнів точно, вважає Кудрицький.

Відповідаючи на запитання щодо ремонту пошкоджених ворогом енергогенеруючих потужностей, він заявив, що всі енергокомпанії, і Укренерго тут не виняток, дуже інтенсивно, без вихідних працюють над підготовкою до нового опалювального сезону.

"Можна сказати, що магістральна мережа готова в повному обсязі забезпечувати потреби кожного регіону. Навіть зимові обсяги", – запевнив Кудрицький.

Як повідомлялося, із 22 березня 2024 року поновилися російські масовані атаки на енергетичну інфраструктуру. Через це втрачено 80% потужностей теплової генерації. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 9 ГВт. Дефіцит потужності в енергосистемі буде зберігатись упродовж двох років.

Із травня в Україні застосовуються обмеження споживання електрики.

Укренерго прогнозує поліпшення ситуації в енергосистемі наприкінці липня. Вересень -жовтень може пройти без відключень світла.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version