Популярний механік розповів, що варто зробити, аби ваш автомобіль не викрали

Також автомеханік радить водіям ніколи не позичати ключі від автомобіля іншим людям / колаж УНІАН, скриншот, фото Вікіпедія

Один з найвідоміших механіків на Youtube Скотті Кілмер поділився незвичною порадою, яка може допомогти ускладнити викрадення автомобіля. Відомо, що багато сімей збираються на літні канікули, тому водії залишатимуть свої автомобілі без нагляду, що підвищує ризик їхнього викрадення, пише Express. 

Скотті припустив, що видалення невеликого компонента зробить автівку неможливою для запуску. 

“Якщо ви залишаєте машину на деякий час, відкрийте блок запобіжників і витягніть електронне реле впорскування палива. Тепер машина не заведеться, і не так багато злодіїв візьмуть з собою реле впорскування палива для вашого автомобіля, коли будуть викрадати машини”, – порадив експерт.

Відео дня

Зазначається, що реле впорскування палива, яке знаходиться в блоці запобіжників, що зазвичай знаходиться або під капотом, або в прихованій частині приладової панелі, забезпечує додаткове живлення компонента, даючи достатню кількість палива потрапляти в камери згоряння двигуна. 

Тому якщо забрати реле, яке просто підключається до блоку запобіжників, то паливні форсунки не будуть мати достатньої потужності, а отже, бензину або дизельного пального, аби запустити двигун. Це означає, що зловмисники не зможуть викрасти автомобіль. 

Попри те, що це ефективний метод запобіганню запуску автомобіля, водії мають бути дуже уважними, аби переконатися, що вони від’єднали правильне реле та зберігати його в безпечному місці, щоб уникнути необхідності купувати заміну. 

Крім того, Скотті радить водіям ніколи не позичати ключі від автомобіля іншим людям на тривалий час, а також ніколи не залишати автомобіль без нагляду.

“Не дозволяйте нікому мати ваші ключі протягом тривалого часу, і це містить в собі паркування з паркувальником. Вони можуть зробити його копію, а потім викрасти вашу машину. І коли ви виходите з машини, не залишайте ключі в ній. У Сполучених Штатах дуже багато автомобілів викрадають у людей, які просто залишили ключі в машині”, – попередив експерт. 

Інші поради автомобільних експертів

Раніше експерт назвав три вживані автомобілі, які мають зрости в ціні через те, що вони стають колекційними. Зокрема йдеться про Renault Clio V6 Renaultsport, Subaru Impreza P1 та Alfa-Romeo 4C.

Також Скотті Кілмер назвав надійне вживане авто, яке прослужить багато років. Зокрема він розглянув Toyota RAV4 2015 року випуску та зазначив, що у них дуже розумна система повного приводу, яка ще жодного разу не виходила з ладу. 

www.unian.ua

Exit mobile version