Дефіцит електроенергії: Галущенко розповів про ремонт атомних блоків

Енергетики працюють над тим, щоб упродовж осінньо-зимового періоду були в роботі всі 9 атомних енергоблоків на підконтрольній Україні території.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в інтервʼю національному телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міненерго.

«Ми працюємо для того, щоб протягом зими всі 9 блоків, які на підконтрольній території, були в мережі. Воно так і буде», – зазначив міністр.

За його словами, частину ремонтів зусиллями атомників вдається завершити навіть раніше зазначеного в плані терміну. Це одразу призводить до відчутного покращення ситуації в енергосистемі.

Сьогодні атомні електростанції покривають понад половину всього споживання в країні.

«На сьогодні навіть без Запорізької атомної станції в системі атомна енергетика виробляє більше половини всієї електроенергії країни. Умовно – кожна друга лампочка світиться завдяки електроенергії, виробленій «Енергоатомом», – зазначив Галущенко.

Як повідомлялося, станом на 24 липня після планового ремонту, завершеного раніше строку, до енергосистеми підключено один з атомних блоків.

Ремонтна кампанія на АЕС розпочалася у березні. Планується, що вона триватиме сумарно на всіх енергоблоках 617 днів.

Фото: Міненерго

www.ukrinform.ua

Exit mobile version