Як розпізнати фейкового друга: 7 моделей поведінки корисливого лицеміра

Якщо людина звертає на вас увагу лише тоді, коли їй потрібна ваша допомога, вона вам не друг / фото ua.depositphotos.com

Не всі, хто добре до вас ставиться, щиро дбають про ваші інтереси. Деякі люди вмикають чарівність лише тоді, коли їм щось від вас потрібно, і важливо розпізнавати ці тонкі прояви поведінки, пише Hack Spirit.

7 тонких моделей поведінки фейкових друзів

Вибіркова увага. Вона передбачає, що людина звертає на вас увагу тільки тоді, коли їй потрібна ваша допомога або щось, чим ви володієте. В інших випадках вони можуть здатися незацікавленими або навіть повністю ігнорувати вас.

Раптова теплота. Це поведінка, котру часто демонструють люди, які ввічливі тільки тоді, коли їм щось потрібно. Перш ніж звернутися з проханням, вони посилюють свою дружелюбність і чарівність, сподіваючись збільшити шанси на позитивну відповідь.

Відео дня

Надмірні компліменти. Це коли хтось обсипає вас похвалами і компліментами, часто просто перед тим, як попросити про послугу. Така психологічна стратегія покликана змусити одержувача почуватися добре і, своєю чергою, з більшою ймовірністю погодитися на прохання.

Незвичайна доступність. Ще одна поширена поведінка людей, які поводяться добре тільки тоді, коли їм щось потрібно, – це незвичайне збільшення їхньої доступності. Ви виявите, що в них раптово з’являється багато часу для вас, часто просто перед тим, як їм потрібно про щось попросити.

Відсутність у важкі часи. Фейкові друзі завжди поруч, коли їм щось було потрібно, і помітно відсутні у важкі періоди. Такі люди не зацікавлені в наданні підтримки або допомоги, тому що для них це нічого не означає.

Часті послуги. Послуга є частиною будь-яких стосунків. Допомога одне одному в скрутну хвилину – ознака справжньої дружби. Однак, якщо хтось постійно просить про послугу, але рідко відповідає взаємністю або завжди не поруч, коли вам потрібна допомога, це червоний прапор.

Відсутність щирого інтересу. Найпромовистіша ознака того, що хтось милий із вами тільки тоді, коли йому щось потрібно, – це відсутність щирого інтересу до вас як до особистості. Ці люди рідко запитують про ваші почуття, день або життя, якщо це не служить їхнім цілям.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як дізнатися, що ваш чоловік – маніпулятор.

www.unian.ua

Exit mobile version