“Це абсолютне сміття”: експерт назвав два дешевих автомобілі, яких краще уникати

Експерт попередив, що ці автомобілі можуть обійтися дорого через свій ремонт / колаж УНІАН, фото pixabay, скриншот

Відомий автомеханік Девід Лонг розповів про два вживані автомобілі, які, на перший погляд, пропонують розкіш та продуктивність за недорогу ціну, проте під час обслуговування можуть стати справжнім жахом для їхніх власників, пише Express. 

У своєму відео на Youtube експерт описує два дешеві вживані авто, які можуть бути дуже ненадійними. Зокрема йдеться про екземпляри Audi A8.

“Після 100 000 миль (160 тисяч кілометрів) вони завжди, завжди будуть зламані, в них завжди щось буде зламано. І коли вони зламаються, полагодити їх буде коштувати 5,000, 10,000 або 15,000 фунтів (6 400, 12 800, 19 200 доларів). Крім того, коли вони досягають цього віку, витоки масла не припиняються, і, як правило, доводиться сильно розбирати, щоб дістатися до таких деталей, як масляні радіатори, ущільнювачі та прокладки – для деяких з них потрібно знімати двигун. Це дійсно велика проблема з витоками масла на всіх Audi, але особливо на цих A8”, – попередив Девід.

Відео дня

Audi A8 / фото Вікіпедія

У виданні нагадали, що Audi A8 випускається з 1994 року та є конкурентом Mercedes-Benz S-Class, Lexus LS і Jaguar XJ. Такий автомобіль має привабливий вигляд та часто має дуже довгий список стандартного обладнання. За словами автомеханіка, через те, що вживані моделі доступні за ціною близько 3 тисяч доларів, модель високого класу може здатися дуже гарною. Проте він попередив, що A8 може бути дорогим в експлуатації та обслуговуванні.

Також Девід Лонг порадив покупцям уникати вживаної Mazda RX-8, яка має багато поширених недоліків. 

“Це абсолютне сміття. Якби я міг сфотографувати смітник, то це була б Mazda RX-8, тому що вони – мотлох, і як механік я просто не можу їх рекомендувати. Я часто отримую телефонні дзвінки зі словами: “Моя машина не заводиться, втратила компресію, погано працює, димить”. Після 60 000-70 000 миль (96 -112 тисяч кілометрів) пробігу ці двигуни стають жахливими. Вони мають серйозні проблеми, через які не заводяться, легко заливаються, і це призведе до великих рахунків за ремонт. Я гарантую, що ви пошкодуєте про це, і бажаю вам удачі в пошуках майстерні, яка хоча б візьметься за RX-8″, – зауважив експерт.

Mazda RX-8 / фото Вікіпедія

За інформацією Express, Mazda RX-8 випускалася з 2004 по 2012 рік та була компактним спортивним купе, яке вирізнялося використанням роторного двигуна. Попри те, що це був лише 1.3 бензиновий двигун, нетрадиційна конструкція могла розвивати до 238 кінських сил. Через те, що моделі старіють, багато екземплярів можна придбати всього за 1900 доларів. Проте водії мають переконатися, що їх правильно обслуговували впродовж всього життя, аби вони були безпроблемними. 

“Окрім низької економії пального, роторні двигуни відомі тим, що їх легко пошкодити, якщо водій надто сильно збільшить оберти або якщо у них закінчиться мастило. Це може призвести до швидкого зносу компонентів, що вимагатиме повної заміни двигуна”, – додали у матеріалі. 

Інші поради автомобільних експертів

Раніше автомобільний експерт Скотті Кілмер розповів водіям про помилку, яку не варто допускати під час заміни моторної оливи. За його словами, якщо зробити це неправильно, то двигун може згоріти. 

Водночас експерт Джонні Брайтон розповів про три вживані автомобілі, які незабаром стануть колекційними та зростуть в ціні. Йдеться про Renault Clio V6 Renaultsport, Subaru Impreza P1 та Alfa-Romeo 4C.

www.unian.ua

Exit mobile version