Нарощування атомної енергетики є логічним для вирішення проблеми дефіциту електрики – Пріцкер

Нарощування атомної енергетики в Україні є доцільним для вирішення проблеми дефіциту енергії внаслідок атак РФ.

Про це заявила спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Пріцкер нагадала, що сьогодні 50% виробництва електроенергії в Україні забезпечує атомна енергетика.

За її словами, США і союзники докладають зусиль, щоб допомогти країні вирішити проблему дефіциту енергії, спричиненого російськими атаками.

«У короткостроковій перспективі нарощування атомної енергетики є цілком логічним кроком, нарівні з іншими зусиллями, яких докладають усі союзники», – зазначила вона.

Як повідомлялося, із 22 березня 2024 року поновилися масовані атаки РФ на енергетичну інфраструктуру України. Через це втрачені 80% потужностей теплової генерації. Уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 9 ГВт. Дефіцит потужності в енергосистемі буде зберігатися упродовж двох років.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що на Хмельницькій АЕС будуть добудовані два блоки та встановлені два нові реактори АP1000, і ця станція буде найбільшою в Європі. Він прогнозував, що побудувати третій блок вдасться орієнтовно за три роки.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

www.ukrinform.ua

Exit mobile version