Державі передали активи Богуслаєва та Кононенка

Фонду державного майна передано в управління активи, що належали В’ячеславу Богуслаєву та Петру Кононенку, серед яких Мотор-Банк та Вінницький авіаційний завод.

Про це повідомила пресслужба ФДМУ, передає Укрінформ.

«Відповідно до рішення Вищого антикорупційного суду, до В’ячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка застосовано санкції. Майно, яке належало їм, стягнуто в дохід держави та передано до управління ФДМУ», – йдеться в повідомленні.

Серед стягнутих у дохід держави частки або 100% компаній Богуслаєва: ТОВ «Золота айстра», ТДВ «Страхова компанія «Мотор-Гарант», ТОВ «Вінницький авіаційний завод», ОВ «Вертольоти МСБ», АТ «Мотор-Банк» та ПрАТ «Азов Трейд-ХХІ».

Частки компаній, які належали Кононенку: ТОВ «Жекон», ТОВ «Перспектива – високі технології» та ПрАТ «Промзапал».

Крім того, у дохід держави стягнуто грошові кошти Богуслаєва, розміщені на рахунках у Мотор-Банку в розмірі понад 554 млн грн та в ПУМБі в розмірі 79,5 млн грн.

За словами голови ФДМУ Віталія Коваля, вже 287,3 млн грн з цих коштів передано у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії.

Що ж до нерухомості, Фонд здійснить заходи моніторингу активів. Йдеться про аналіз наявності накладених арештів та подальше їх зняття, інвентаризацію (обстеження) з фотофіксацією, перереєстрацію за державою в особі Фонду тощо. Після цього ФДМУ прийматиме рішення про економічно обґрунтоване управління або реалізацію активів.

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд застосував санкції проти В’ячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка і конфіскацію їхніх активів. Їм було оголошено підозру у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version