Вживання обробленого червоного м’яса може збільшити ризик деменції, – дослідження

Вживання обробленого червоного м’яса може збільшити ризик деменції, - дослідження

Вживання обробленого червоного м’яса може збільшити ризик деменції / фото ua.depositphotos.com

Вживання обробленого червоного м’яса може бути вагомим фактором ризику розвитку деменції. Про це свідчать результати дослідження, презентовані на міжнародній конференції Асоціації Альцгеймера в США, пише The Guardian.

Зазначається, що раніше було доведено, що оброблене червоне м’ясо підвищує ризик раку, хвороб серця та діабету 2 типу. Тепер американські дослідники кажуть, що вони виявили потенційний зв’язок вживання цього продукту з деменцією.

“Дослідження також показало, що заміна обробленого червоного м’яса більш здоровими продуктами, такими як горіхи, боби або тофу, може допомогти знизити ризик деменції”, – йдеться у статті.

Відео дня

В останньому дослідженні експерти вивчили стан здоров’я 130 000 медсестер та інших медичних працівників, які працюють у США. За ними спостерігали протягом 43 років і кожні 2-5 років вони надавали дані про свій раціон. Учасників запитали, як часто вони їли оброблене червоне м’ясо, включаючи бекон, хот-доги, сосиски, салямі та інше м’ясо для бутербродів. Їх також запитали про споживання ними горіхів і бобових.

“Протягом періоду спостереження було виявлено понад 11 000 випадків деменції. Дослідники повідомили, що споживання двох порцій обробленого червоного м’яса щотижня підвищує ризик зниження когнітивних функцій на 14% порівняно з тими, хто споживає приблизно три порції на місяць”, – пише видання.

Дослідники також припускають, що заміна однієї порції обробленого червоного м’яса щоденною порцією горіхів, квасолі або тофу щодня може знизити ризик деменції на 23%.

“У більшої кількості людей, які їли оброблене червоне м’ясо, розвинулася деменція та погіршилася пам’ять і мислення”, – резюмував доктор Річард Оуклі з Товариства Альцгеймера у Великій Британії.

Останні новини дієтології

Раніше ми інформували про те, що дієтологи назвали здоровий перекус, який допоможе вам схуднути. Так, не всі снеки пригнічують апетит або допомагають позбавитися зайвої ваги.

Дієтологи стверджують, що одне яйце містить менше 80 калорій, але при цьому містить шість грамів потужного білка, який допомагає залишатися ситими довше.

До цього дієтолог назвала найкращі протизапальні спеції, які допомагають від болю та артриту. Зокрема йдеться про імбир та куркуму.

Вас також можуть зацікавити новини:

Чим можна замінити вершкове масло для покращення здоров’я: названо 5 найкращих варіантів

Чому кішка обнюхує обличчя: названо причину цікавої поведінки улюбленця

Чому багато людей ненавидять себе: лікар назвав основні причини

www.unian.ua