Як надовго зберегти авокадо свіжим та зеленим: експерт поділилася дієвою порадою

Авокадо є корисним продуктом для здоров’я людини / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Пюре з авокадо на скибочці тосту є гарним способом розпочати день, проте бувають випадки, коли цей фрукт не завжди виявляться свіжим та псується за декілька днів після купівлі. Відомо, що авокадо має високий вміст жирів, тому він і має такий вершковий смак, однак коли ці жири розрізають та піддають впливу повітря, це може швидко призвести до псування авокадо. 

Під час спекотної літньої погоди авокадо особливо може легко загнити, адже для того, аби фрукт залишався свіжим, він має бути вологим. Проте кулінар та засновник вебсайту з рецептами Таеша Батлер розповіла про один кухонний продукт, з яким варто зберігати авокадо, аби воно швидко не псувалося, передає Express. 

“Змастіть відкриту м’якоть авокадо невеликою кількістю оливкової олії. Це створить бар’єр між м’якоттю і повітрям, сповільнюючи підрум’янення. Я вважаю, що кондитерський пензлик ідеально підходить для цієї роботи”, – зазначила вона.

Відео дня

Як оливкова олія зберігає свіжість розрізаного авокадо? 

У виданні пояснили, якщо змастити розрізаний авокадо оливковою олією, то він залишиться свіжим набагато довше, адже вона захистить шкірку від доступу кисню до фрукта. Крім того, олія допоможе утримати більше вологи, що зробить його менш схильним до побуріння. 

“Після того, як ви змастили авокадо оливковою олією, найкраще загорнути його в харчову плівку і зберігати в герметичному контейнері в холодильнику, де він зберігатиметься на тиждень довше, ніж зазвичай. Ключ до збереження свіжості розрізаного авокадо – зменшити кількість повітря, на яке потрапляє плід, що допоможе йому залишатися зеленим і смачним якомога довше”, – порадили у матеріалі.

Як зберігати цілі авокадо? 

Якщо ви щойно купили цілий авокадо в магазині, то найкраще зберігати його на кухонній стільниці до повного дозрівання, після чого можна покласти його в холодильник, де фрукт залишатиметься свіжим набагато довше. 

Однак якщо з самого початку зберігати авокадо при низьких температурах, то це повністю зупинить процес його дозрівання, що може призвести до того, що вони гірчитимуть або матимуть кашоподібну консистенцію. 

“Стиглі авокадо, які не були розрізані, можна зберігати в холодильнику. Це значно подовжує їхнє життя, і вони зазвичай залишаються ідеально стиглими в холодильнику близько трьох днів”, – додала Таеша Батлер.

Поради щодо зберігання інших продуктів

Раніше шеф-кухарі розповіли, як зберігати диню, аби вона залишалася якомога довше свіжою. За їхніми словами, свіжу цілу диню не слід зберігати в холодильнику, поки вона не дозріє.

“Ви можете понюхати шкірку, і вона повинна пахнути динею, що свідчить про готовність”, – пояснив шеф-кухар Ніколя Бура.

Також стало відомо, як правильно заморозити лимон. Відомо, що лимон може зберігатись близько 1-3 тижнів, перш ніж зіпсується. Для ефективного зберігання його свіжим підійде морозильна камера.

www.unian.ua

Exit mobile version