Посол США в Україні розкрила додаткові деталі візиту в Ужгород

Фото Посол США в Україні Бріджит Брінк у вівторок оголосила про збільшення імпорту та експорту на прикордонному пропуску «Ужгород».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у дописі дипломата у соцмережі Х.

«Пишаюсь тим, що допомога Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) прикордонному пункту пропуску «Ужгород» збільшить імпорт/експорт на 14 000 тонн на місяць», – написала Брінк.

Вона додала, що система єЧерга, яку підтримує США, скорочує час очікування вантажівок із 2 днів до 2 годин.

«Це та нові об’єкти підвищують ефективність кордону», – зауважила посол.

Брінк також повідомила про візит до бізнес-хабу «ВОНА», який фінансується USAID і підтримує жінок, «багато з які були змушені залишити свої домівки, щоб будувати нові громади та робити внесок у економічне відновлення України».

Як повідомлялося, у вівторок Брінк прибула з першим візитом на Закарпаття, аби побачити результати українсько-американської співпраці у регіоні.

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита повідомив, що під час зустрічі з очільницею американської дипломатичної місії в Україні "обговорили безпекові питання області, проєкти регіонального розвитку, роботу підприємств в умовах війни, зокрема тих, де є інвестиції приватних інвесторів зі США".

Микита додав подяку послу за ефективну роботу програм та співпрацю з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Як передавав Укрінформ, USAID закупило 18 автотрансформаторів для підтримки української енергомережі й планує продовжити закупівлі.

Фото: мережа Х

www.ukrinform.ua

Exit mobile version