Не пропустіть цей шум: механік зі стажем розкрив, як запобігти дорогому ремонту авто

Автомеханік дав важливі поради / фото ua.depositphotos.com

Один із найпопулярніших автоблогерів на YouTube Скотті Кілмер рекомендує водіям прислухатися до певного шуму, за яким може послідувати дорогий ремонт машини, якщо не вжити заходів.

Як пише Еxpress, Скотті працює механіком понад 55 років і регулярно тестує ряд нових і вживаних моделей, надаючи поради, які можуть допомогти водіям заощадити гроші та уникнути поломок .

В одному зі своїх останніх відео він зазначає, що затримки в прискоренні та стукіт щоразу, коли водій перемикає передачу, можуть бути ознакою того, що є проблема з трансмісією.

Відео дня

“Сьогодні я покажу вам, як ви можете визначити, чи ваша трансмісія починає псуватися. Коли ви запускаєте холодний двигун, включаєте передачу та натискаєте на газ [акселератор], але автомобіль не рухається, передача починає гаснути. Якщо ви їдете по дорозі, особливо коли ви прискорюєтеся, і він перемикає передачі і стукає, [це ще одна ознака того, що] коробка передач починає виходити з ладу”, – наголошує Скотті.

За його словами, у власників автомобілів з автоматичною коробкою передач можуть виникнути проблеми з трансмісією, якщо транспортний засіб важко перемикає передачі, натомість розганяючи двигун до неймовірно високих рівнів.

Ігнорування будь-яких ознак несправності в системі трансмісії, може призвести до того, що транспортний засіб буде небезпечним для використання або, в крайньому випадку, непрацездатним. Заміна всієї системи трансмісії коштуватиме більше сотні тисяч гривень, а тому важливо усувати будь-які несправності одразу після їх виявлення.

Водночас Скотті зазначив, що чути ці несправності не обов’язково означає, що потрібно буде купувати нові компоненти для свого автомобіля. Він закликає водіїв перевіряти рівень трансмісійної рідини.

“Перш ніж почати плакати, перевірте трансмісійну рідину. Якщо її дійсно мало, це може зробити те саме, але вам потрібна лише нова рідина”, – пояснив механік.

Подібно до моторної оливи, більшість двигунів мають щуп для вимірювання рідини трансмісії під капотом, що дозволяє водіям визначити, скільки рідини є в наявності.

Поради для власників авто

Нещодавно Кілмер поділився декількома порадами, які допоможуть водіям продовжити термін використання їхнього автомобіля та уникнути високих показників амортизації. Саме регулярне технічне обслуговування допомогло зберегти двигун у гарному стані.

Крім того, він дав автолюбителям пораду, яка допоможе уникнути серйозних проблем під час купівлі вживаного автомобіля.

www.unian.ua

Exit mobile version