Відомий механік поділився стильним вживаним автомобілем, який має багато несправностей

Цей позашляховик раніше вважався дуже розкішним / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скриншот

Один з найвідоміших автомобільних експертів Скотті Кілмер порадив водіям, які шукають надійний вживаний позашляховик, уникати однієї конкретної моделі. У своєму нещодавньому відео на Youtube автомеханік оглядає Range Rover Evoque 2013 року випуску, який належить одному з його клієнтів. За його словами, цей автомобіль має гарний вигляд, проте може мати проблеми з електрикою, пише Express. 

“Немає сумнівів, що це красиві автомобілі, і вони дуже зручні, багато місця для ніг, у них пристойний багажник, куди можна опустити сидіння і перевезти досить багато речей. І, попри те, що він провів зиму в Род-Айленді, він не особливо іржавий. Але він [власник] хвилюється, тому що у нього є друг, у якого такий самий Range Rover Evoque 2013 року випуску, і у нього коробка передач коштує 13 000 доларів, він заплатив за спеціальну гарантію, і у нього почали з’являтися якісь коди несправностей. Тож я збираюся просканувати його і вирушити в подорож”, – розповідає Скотті.

Зазначається, що Range Rover Evoque першого покоління, який випускався з 2011 по 2018 роки, був першим компактним розкішним позашляховиком компанії, який став дуже популярним через гарний дизайн та приємний стиль водіння.

Відео дня

 Range Rover Evoque / фото Вікіпедія

Проте у виданні наголосили, що деяким власникам складно з такими автомобілями. За дослідженням надійності, яке було проведене британським виданням WhatCar?, багато водії запевняють, що страждали від несправностей коробки передач, в той час, як багато інших мають зношені маховики та неправильно вирівняні задні двері. 

У матеріалі наголошують, тоді, як покупці вживаних автомобілів можуть придбати Range Rover Evoque першого покоління близько за 6 тисяч доларів, то водіям, які хочуть знайти надійний екземпляр, радять витратити щонайменше понад 12 тисяч доларів на авто з невеликим пробігом та гарною історією обслуговування. 

Під час огляду Скотті Кілмер під’єднав інструмент для сканування кодів несправностей до прикладу 2013 року. За його словами, з конкретним автомобілем, який він зафіксував, була низка незначних проблем.

“Ми збираємося зробити автоматичне сканування, і є 40 компонентів, які він може просканувати. Як завжди для Range Rover, як ви бачите, є багато несправностей – тільки модуль управління силовим агрегатом має 30 несправностей. Звичайно, деякі з цих речей є дрібницями, але це досить типово для будь-якого Range Rover чи взагалі будь-якого англійського автомобіля. На більш пізніх моделях ви підключаєте сканер і отримуєте коди звідусіль. Електрика та англійці, можливо, їхні автомобілі мали б залишитися в темних віках зі свічками”, – підкреслив експерт.

Коли Скотті очистив коди несправностей та сів за кермо, то припустив, попри те, що Range Rover Evoque може бути дорогим в обслуговуванні, він добре їздить і може вписатися в будь-яке місце. 

“Зараз вони досить м’які та веселі в управлінні – саме так їх і продають. Вони також мають гарний вигляд, як і Ягуари. Це не випадково, що вони називаються Jaguar Land Rover, жоден з яких не відомий тим, що робить автомобілі, які не ламаються весь час. Є одна хороша річ у тому, щоб їздити на Range Rover в Род-Айленді: ви не відчуваєте себе не в своїй тарілці. Тут так багато мільйонерів, що ви можете приєднатися до натовпу. Мені треба поїхати в інший бік на поле для поло, і я впишуся туди. Насправді коли я їду, то відчуваю себе чудово, не відчуваю жодних коливань чи вібрацій. Механічно він у хорошій формі, але тут дуже багато комп’ютерних модулів і блоків управління”, – підсумував автомеханік.

Інші поради автомобільних експертів 

Раніше відомий автолюбитель Грант розповів про автомобілі, яких варто уникати. За його словами, ці авто мають поганий двигун. Зокрема йдеться про моделі Ford з 1,0-літровим силовим агрегатом EcoBoost.

“Я знаю, що останнім часом про нього багато писали в пресі, але він також має бути на першому місці в цьому списку. Ви знайдете цей двигун у Fiesta, Focus, B-Max, C-Max – це як чума. Вони є скрізь, але ви не хочете розлучатися зі своїми кровно заробленими грошима за один з них, тому що, швидше за все, він буде працювати погано”, – наголосив експерт.

Також раніше Скотті Кілмер дав влучну пораду водіям, завдяки якій двигун їхньої автівки буде працювати багато років. У своєму нещодавньому відео на Youtube експерт показав старий позашляховик Toyota, який проїхав майже 650 тисяч кілометрів. За його словами, саме регулярне технічне обслуговування допомогло зберегти двигун у гарному стані.

www.unian.ua

Exit mobile version