Вінницьке ОСББ першим в Україні отримало кредит на розвиток альтернативних джерел енергії

Вінницьке ОСББ першим в країні отримало кредит за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на купівлю та облаштування устаткування для генерації електроенергії з альтернативних джерел, а також обладнання для зберігання електричної енергії.

Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації Міністерства економіки України, передає Укрінформ.

«Українські банки вже розпочали оформлювати кредити за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на купівлю та облаштування устаткування для генерації електроенергії з альтернативних джерел, а також обладнання для зберігання електричної енергії для Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК). Державний Sense Bank підписав першу кредитну угоду на придбання та встановлення сонячної електростанції потужністю 30 КВт для ОСББ із Вінниці», – йдеться у повідомленні

Відповідну кредитну угоду з ОСББ підписано 9 серпня. Придбане за рахунок кредитних коштів обладнання буде забезпечувати власні енергетичні потреби будинку. Позика видана строком до п’яти років.

Зазначається, що йдеться про перший приклад фінансування таких проєктів за державною програмою.

Загалом за два місяці банківські установи отримали від бізнесу та громадян понад 7,3 тисячі заявок на кредитування проєктів із відновлення енергетичної інфраструктури та схвалили заявки на суму майже ₴4 мільярди.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів розширив державну програму «Доступні кредити 5-7-9%» і дозволив кредитування ЖБК та ОСББ для впровадження енергоефективних рішень. За умовами програми, сума кредиту для ОСББ та ЖБК може становити до ₴5 мільйонів і видаватися терміном до 5 років під 7% річних. Програма працюватиме у комбінації із програмою «ГрінДІМ». ОСББ та ЖБК в рамках цієї програми зможуть отримати до 70% вартості проєкту після його облаштування.

Фото ілюстративне: Гліб Пригунов, Фейсбук

www.ukrinform.ua

Exit mobile version