В Україні через бойові дії знеструмлені 497 населених пунктів

За добу 10 серпня енергетики відновили електропостачання 18,4 тис. споживачів, які знеструмлювалися через бойові дії та технологічні порушення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Минулої доби енергетики відновили живлення для 18 384 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишається без електропостачання 497 населених пунктів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через обстріл Чернігівщини знеструмлювалися 1,5 тис. споживачів. В одній із східних областей під час огляду повітряної лінії службовий автомобіль підірвався на вибуховому пристрої. Майстер з експлуатації електричних мереж отримав важкі поранення та був доставлений у лікарню.

Міненерго також повідомляє, що станом на ранок 11 серпня через бойові дії залишаються без електрики 81,9 тис. споживачів на Донеччині, 3,7 тис. – у Запорізькій області, 6,8 тис. – на Сумщині, 38,4 тис. – на Харківщині, 2,9 тис. споживачів – на Чернігівщині, 404 споживачі – на Дніпропетровщині.

У Херсоні без світла понад 12 тис. споживачів, у Херсонській області – понад 25 тис.

Через технологічні причини знеструмлені 1,1 тис. споживачів на Київщині, 1,6 тис. – на Одещині, 367 споживачів – на Миколаївщині.

Як повідомлялося, упродовж доби 9 серпня енергетики заживили 4,7 тис. споживачів.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version